Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Եգիպտացորեն

100գ եգիպտացորեն  – 97 ԿԿալ

Պարունակում է մեծ քանակությամբ ածխաջրեր, մանրաթելեր, սպիտակուցներ, B խմբի և E վիտամիններ, կալիում, ֆոսֆոր, մագնեզիում, երկաթ, ցինկ: 

Երիտասարդացման դեղամիջոցը

Եգիպտացորենը մագնեզիումի հիանալի աղբյուր է, այդ իսկ պատճառով այն հատկապես խորհուրդ է տրվում օրգանիզմի ծերացման հետ կապված հիվանդությունների ժամանակ: 150գ եգիպտացորենը լրացնում է հասուն օրգանիզմին անհրաժեշտ վիտամին B1-ի պահանջի մոտավորապես 25%-ը: Այն նաև պարունակում է հիմնական հակաօքսիդանտ՝ վիտամին E, որը պաշտպանում է աթերոսկլերոզից: Եգիպտացորենի ամենօրյա օգտագործումը կարող է նվազեցնել սրտային հիվանդությունների և քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Դրա ածխաջրերի առանձնահատկությունն այն է, որ դրանք էներգիա են մատակարարում օրգանիզմին՝ առանց քաշի ավելացմանը նպաստելու:

Նիհար և հանգիստ

Եգիպտացորենն ունի հակասթրեսային ազդեցություն: Այն հարուստ է B խմբի վիտամիններով, ինչը դրական ազդեցություն է ունենում նյարդային համակարգի, մկանների, սրտի աշխատանքի վրա և օգնում արտադրել արյան կարմիր գնդիկների արտադրության վրա: 

Ոսկու տարափ  

Եգիպտացորենը եկել է Կենտրոնական Ամերիկայից:  Այն մշակվել է դեռևս մեր թվարկությունից 7000 տարի առաջ ամերիկյան մայրցամաքի բնիկների կողմից և ժամանակի հետ դարձել Մայաների, Ացտեկների և Ինկերի հիմնական կերակուրը: Եգիպտացորենը նաև նրանց մշակույթի մաս էր կազմում: Ացտեկների ավանդությունը ասում է, որ Արևի աստվածը մարդկանց կերակրելու համար երկիր է ուղարկել ոսկե կարկուտ՝ եգիպտացորեն:

Եգիպտացորենը, ինչպես և «Նոր Աշխարհի» այլ նորույթները, Եվրոպա է եկել Կոլումբոսի հետ: Սկզբում եգիպտացորենը հայտնի էր որպես «Հնդկացիների ցորեն»: Ֆրանսիացիները և Իտալացիները սկսել են մշակել այն 16-րդ դարում: Իսպանացիների և Պորտուգալացիների շնորհիվ եգիպտացորենը հայտնվել է Աֆրիկայում: Սկզբում այն օգտագործվում էր միայն ալյուրի պատրաստման համար: 19-րդ դարից այն դարձավ հանրահայտ և լայն տարածում ստացավ: Այսօր եգիպտացորենը լայնորեն օգտագործվում է տարբեր կերակուրներ պատրաստելիս: Եգիպտացորենի ալյուրն օգտագործվում է հրուշակեղեն և հաց թխելու, ինչպես նաև Իտալական պոլենտա և Մեքսիկական տորտիլյաներ պատրաստելու համար: Եգիպտացորենի սերմերն ավելացնում են աղցաններին կամ մատուցում որպես խավարտ՝ մսային ուտեստների հետ: Մենք հաճախ օգտագործում ենք պոպկորնը կինոթատրոններում կամ նախաճաշին ուտում եգիպտացորենի փաթիլներ կաթով: Եգիպտացորենն օգտագործվում է նաև բուրբոնի ապատրաստման համար:  

 

300 միլիոն մեկ օրում

Ահա թե որքան տորտիլլաներ են սպառվում Մեքսիկայում ամեն օր: Սա կազմում է ավելի քան 100 միլիարդ տորտիլլա տարվա ընթացքում:

Աստվածուհին բանջարանոցում

Հնդկացիները համարում էին, որ եգիպտացորենը գյուղատնտեսության աստվածուհիներից մեկն է՝ լոբու և դդումի հետ միասին: Նրանց մշակույթում այն ունեցել է շատ կիրառություններ՝

  • Սերմերն օգտագործվում էին որպես սնունդ, դրանցից պատրաստում էին եգիպտացորենի ձեթ, ալկոհոլ կամ զարդարանքներ:
  • Տերևներով լցոնում էին ներքնակները, տիկնիկներ և մոկասիններ էին պատրաստում:
  • Եգիպտացորենն օգտագործվում էր թաղման արարողություններում: Դրա սերմերը դնում էին հանգուցյալի բերանի մեջ, որպեսզի վերջինս սով չզգա:


Բաղադրատոմսեր այս բանջարեղենով

Պուչերո՝ մսային գուլյաշ

Պուչերո՝ մսային գուլյաշ

Պուչերոն ուտեստ է, որ Արգենտինա են բերել իսպանացի գաղթականները:

12 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
«Որսորդական» պիցցա

«Որսորդական» պիցցա

Ցանկանո՞ւմ եք զարմացնել մտերիմներին համեղ և յուրահատուկ ճաշատեսակով: Ձեզ օգնության կգա որսորդական պիցցան:

4 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
Եգիպտացորենի ապուր

Եգիպտացորենի ապուր

Եգիպտացորենով ապուրի բաղադրատոմս

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Եգիպտացորենով թխվածք

Եգիպտացորենով թխվածք

Եգիպտացորենով թխվածք եգիպտական բաղադրատոմս: Հիանալի համադրվում է արքայախնձորի կտորների հետ:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ

Այս բանջարեղենը պարունակող արտադրանք

Քաղցր հատիկավոր եգիպտացորեն` վակուումային փաթեթավորմամբ

Քաղցր հատիկավոր եգիպտացորեն` վակուումային փաթեթավորմամբ

670 գ
Ոսկեգույն հատիկավոր եգիպտացորեն

Ոսկեգույն հատիկավոր եգիպտացորեն

530 գ
Քաղցր եգիպտացորեն` վակուումային փաթեթավորմամբ

Քաղցր եգիպտացորեն` վակուումային փաթեթավորմամբ

170 գ 340 գ
«Մեքսիկական» բանջարեղենային խառնուրդ

«Մեքսիկական» բանջարեղենային խառնուրդ

340 գ