Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Բատատ՝ քաղցրահամ կարտոֆիլ

100գ բատատ – 84 ԿԿալ

Բատատը պարունակում է շատ օսլա, C և B վիտամիններ, մոնոսախարիդներ և կարոտին:  

Գազարի գույնի կարտոֆիլ...

Բատատների շուրջ 90%-ն աճեցվում է Ասիայում, այդ իսկ պատճառով այն լայնորեն օգտագործվում է ասիական խոհանոցում: Այս արմատապտղային բույսը հանդիսանում է աշխարհում ամենասննդարար մթերքներից մեկը: Այս կարտոֆիլի միջուկը կարող  լինել տարբեր գույների, օրինակ՝ նարնջագույն: Բատատն ավելի օգտակար է, քան սովորական կարտոֆիլը:

Որպես ճաշ և որպես աղանդեր

Խոհանոցում այս մթերքն օգտագործվում է կարտոֆիլի պես՝ եփած կամ տապակած վիճակում: Դրանից կարելի է պատրաստել ֆրի, մատուցել որպես խավարտ, խյուս պատրաստել, ավելացնել բլիթների և սուֆլեների մեջ: Սակայն բատատի պատրաստման լավագույն ձևը ջեռոցում պատրաստելն է: Բացի այդ, բատատներն օգտագործվում են ալկոհոլի, օսլայի, ալյուրի և կարտոֆիլի փաթիլների պատրաստման համար: Բատատները ոչ միայն իդեալական ճաշ են, այլև կարող են օգտագործվել որես աղանդեր՝ շնորհիվ իրենց քաղցր համի:  

Արևելյան չիպսեր

Ինչպես և կարտոֆիլը՝ բատատները հումք են հանդիսանում Ասիական երկրներում տարածված չիպսերի արտադրության համար: Չինաստանում տարածված են շաքարով պատված, ԱՄՆ-ում՝ աղի, իսկ Բանգլադեշում՝ կիտրոնաթթվով և կայենի պղպեղով համեմված չիպսերը: 

Առողջության և գեղեցկության համար

Բատատների հիմնական օգտակար տարրը սպիտակուցներն են, որոնք ունեն հակաօքսիդանտ ազդեցություն: Այս բանջարեղենը խորհուրդ է տրվում արյան շրջանառության համակարգի հիվանդություններով, հաստ կամ բարակ աղիի քաղցկեղով տառապող մարդկանց:  Այն պաշտպանում է ասթմայից, օստեոպորոզից և ռևմատոիդ արթրիտից: Բատատն իդեալական սնունդ է տարեց մարդկանց և հղիների համար: 



Բաղադրատոմսեր այս բանջարեղենով

Պուչերո՝ մսային գուլյաշ

Պուչերո՝ մսային գուլյաշ

Պուչերոն ուտեստ է, որ Արգենտինա են բերել իսպանացի գաղթականները:

12 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ