Պատրաստման քայլեր
-
Պատրաստել խմոր նրբաբլիթների համար. հարելով 4 հավկիթ, աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, կաթը և վերջում ոսկե եգիպտացորենը, աստիճանաբար слитую от лишней жидкости: Համեմել համեղ բույր ունեցող խոտերի խարնուրդով: Փոքրինչ խառնել խմորը, որպեսզի եգիպտացորենի հատիկների մասը մնան ամբողջական:
-
Նրբաբլիթների միջուկի համար պետք է այծի պանիր և ֆետա պանիր` քերված խոշոր քերիչով: Ավելացնել փափուկ սերուցքային կարագ սենյակային ջերմաստիճանի, կտրատված կանաչ սոխ, վալերիան, թարմ ռեհան, խոտերի խարնուրդ և մի փոքր թթվասեր: Հետո լավ խարնել այնքան միչև առաջանա մածուկ:
-
Կանաչ ծնեբեկը հասցնել եռման աստիճանի, հետևաբար սառեցնել սառը ջրի մեջ: Այդպես ցողունները կմնան կոպիտ ու կարաչ: Նրբաբլիթների պատրաստումից հետո տապակի վրա քսել պանրային մածուկով, ավելացնել խոզապուխտի կտոր, 1 ծնեբեկ և ամուր շրջել:
-
Մատուցել նրբաբլիթները տերևներով` րուկկոլա, րադիկկիո և եգիպտացորենով ` համեմած ձիթապտղի յուղով, բալզամիկի ուքսուսով, աղով ու պղպեղով: