This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Ոսկեզօծ նրբաբլիթներ եգիպտացորենով , խոզապուխտով ու ծնեբեկով

Համեղ ուտեստ, որը կուրախացնի ձեր մտերիմներին

Preparation steps

  • Պատրաստել խմոր նրբաբլիթների համար. հարելով 4 հավկիթ, աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, կաթը և վերջում ոսկե եգիպտացորենը, աստիճանաբար слитую от лишней жидкости: Համեմել համեղ բույր ունեցող խոտերի խարնուրդով: Փոքրինչ խառնել խմորը, որպեսզի եգիպտացորենի հատիկների մասը մնան ամբողջական:

  • Նրբաբլիթների միջուկի համար պետք է այծի պանիր և ֆետա պանիր` քերված խոշոր քերիչով: Ավելացնել փափուկ սերուցքային կարագ սենյակային ջերմաստիճանի, կտրատված կանաչ սոխ, վալերիան, թարմ ռեհան, խոտերի խարնուրդ և մի փոքր թթվասեր: Հետո լավ խարնել այնքան միչև առաջանա մածուկ:

  • Կանաչ ծնեբեկը հասցնել եռման աստիճանի, հետևաբար սառեցնել սառը ջրի մեջ: Այդպես ցողունները կմնան կոպիտ ու կարաչ: Նրբաբլիթների պատրաստումից հետո տապակի վրա քսել պանրային մածուկով, ավելացնել խոզապուխտի կտոր, 1 ծնեբեկ և ամուր շրջել:

  • Մատուցել նրբաբլիթները տերևներով` րուկկոլա, րադիկկիո և եգիպտացորենով ` համեմած ձիթապտղի յուղով, բալզամիկի ուքսուսով, աղով ու պղպեղով:

Recipes that might interest you

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 persons over 45 min Hard
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 persons 15-30 min Easy
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 persons over 45 min Medium
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 persons over 45 min Easy
Ոսկեզօծ նրբաբլիթներ եգիպտացորենով , խոզապուխտով ու ծնեբեկով
2 persons 30-45 min Medium
Ingredients
  • <p><a href=https://bonduelle.am/artadranq/hatikavvor-voskegvouyn-egiptacvoren2 target=_blank rel=noopener>1 տուփ (340 գ) եգիպտացորեն GOLD Bonduelle</a></p>
  • <p>10 կտոր խոզապուխտ</p>
  • <p>4 հավկիթ</p>
  • <p>250 գ. ալյուր</p>
  • <p>450 մլ. կաթ</p>
  • <p>300 գ. պանիր` ֆետա</p>
  • <p>100 գ. այծի պանիր</p>
  • <p>100 գ. սերուցքային կարագ</p>
  • <p>3 ճ.գ. թթվասեր</p>
  • <p>4 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ</p>
  • <p>1 ճ.գ. Բալզամիկ քացախ</p>
  • <p>10 կանաչ ծնեբեկի ցողուն</p>
  • <p>1/2 կաղամբի տերևներ ռադիկկիո</p>
  • <p>1 կապ կանաչ սոխ</p>
  • <p>10 թարմ ռեհանի տերևներ</p>
  • <p>1 բուռ րուկկոլա</p>
  • <p>1 բուռ վալերիանի տերևներ</p>
  • <p>համեմունքներ</p>
  • <p>աղ ու պղպեղ ըստ քիմքի</p>
Preparation steps
  • Step 1

    Պատրաստել խմոր նրբաբլիթների համար. հարելով 4 հավկիթ, աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, կաթը և վերջում ոսկե եգիպտացորենը, աստիճանաբար слитую от лишней жидкости: Համեմել համեղ բույր ունեցող խոտերի խարնուրդով: Փոքրինչ խառնել խմորը, որպեսզի եգիպտացորենի հատիկների մասը մնան ամբողջական:

  • Step 2

    Նրբաբլիթների միջուկի համար պետք է այծի պանիր և ֆետա պանիր` քերված խոշոր քերիչով: Ավելացնել փափուկ սերուցքային կարագ սենյակային ջերմաստիճանի, կտրատված կանաչ սոխ, վալերիան, թարմ ռեհան, խոտերի խարնուրդ և մի փոքր թթվասեր: Հետո լավ խարնել այնքան միչև առաջանա մածուկ:

  • Step 3

    Կանաչ ծնեբեկը հասցնել եռման աստիճանի, հետևաբար սառեցնել սառը ջրի մեջ: Այդպես ցողունները կմնան կոպիտ ու կարաչ: Նրբաբլիթների պատրաստումից հետո տապակի վրա քսել պանրային մածուկով, ավելացնել խոզապուխտի կտոր, 1 ծնեբեկ և ամուր շրջել:

  • Step 4

    Մատուցել նրբաբլիթները տերևներով` րուկկոլա, րադիկկիո և եգիպտացորենով ` համեմած ձիթապտղի յուղով, բալզամիկի ուքսուսով, աղով ու պղպեղով:

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description