Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Չինական ամենահայտնի խորտիկներն են վոնտոնները՝ չինական պելմենիները խոզի մսով կամ ծովախեցգետնով (կամ երկուսի խառնուրդով): Վոնտոնները կարելի է տապակել մեծ քանակությամբ ձեթի մեջ կամ եփել ջրի մեջ և մատուցել արգանակով:

Պատրաստման քայլեր

  • Խառնեք ալյուրն աղի հետ, ավելացրեք սկզբում եռացրած, այնուհետ սառ ջուր և ձեթ: Հունցեք խմորը և թողեք հանգստանա մոտ 30 րոպե: Գրտնակեք խմորն ու կտրատեք 5 սանտիմետրանոց քառակուսիների:

  • Մաքրեք և կտրատեք թարմ մանր ծովախեցգետինները և լավ խառնեք աղացած խոզի մսի և մնացած բաղադրամասերի հետ:

  • Յուրաքանչյուր խմորե քառակուսու վրա տեղադրեք լցոնի փոքր գունդ, փաթաթեք դրանք եռանկյունաձև և ամրացրեք ծայրերը (ինչպես պելմենին):

  • Տաքացրեք ձեթը թավայում, մի փոքր տապակեք պելմենիները: Այնուհետ ավելացրեք մի քիչ ջուր և եփեք դրանք ծածկի տակ մինչև պատրաստ լինելը:

  • Մատուցում. Մատուցեք սառը սոուսի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Խմորը.
  • 2 բաժակ ալյուր
  • 50գ եռացրած ջուր
  • 25գ սառը ջուր
  • 15մլ ձեթ
  • 1/2 թեյի գդալ աղ
  • Լցոնը.
  • 250գ մանր ծովախեցգետին
  • 250գ աղացած խոզի միս
  • 15մլ սոյայի սոուս
  • 15մլ քնջութի ձեթ
  • 15մլ բրնձե գինի
  • 1 թեյի գդալ կոճապղպեղ
  • 1 թեյի գդալ կտրատած պրաս
  • Սոուսը.
  • 60գ բրնձե քացախ
  • 30գ ջուր
  • 2 ճաշի գդալ կոճապղպեղ
  • 1 թեյի գդալ սոյայի սոուս
  • 1 թեյի գդալ չիլի մածուկ
  • 1 թեյի գդալ շաքարավազ
  • Քնջութի ձեթ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Խառնեք ալյուրն աղի հետ, ավելացրեք սկզբում եռացրած, այնուհետ սառ ջուր և ձեթ: Հունցեք խմորը և թողեք հանգստանա մոտ 30 րոպե: Գրտնակեք խմորն ու կտրատեք 5 սանտիմետրանոց քառակուսիների:

  • Քայլ 2

    Մաքրեք և կտրատեք թարմ մանր ծովախեցգետինները և լավ խառնեք աղացած խոզի մսի և մնացած բաղադրամասերի հետ:

  • Քայլ 3

    Յուրաքանչյուր խմորե քառակուսու վրա տեղադրեք լցոնի փոքր գունդ, փաթաթեք դրանք եռանկյունաձև և ամրացրեք ծայրերը (ինչպես պելմենին):

  • Քայլ 4

    Տաքացրեք ձեթը թավայում, մի փոքր տապակեք պելմենիները: Այնուհետ ավելացրեք մի քիչ ջուր և եփեք դրանք ծածկի տակ մինչև պատրաստ լինելը:

  • Քայլ 5

    Մատուցում. Մատուցեք սառը սոուսի հետ: