Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Վիետնամական աղցան տավարի մսով

Վիետնամական խոհանոցի ուտեստի՝ տավարի մսով աղցանի բաղադրատոմս:

Պատրաստման քայլեր

  • Սոխի յուղի պատրաստումը՝

  • Ձեթը տաքացնելով հասցնել շատ բարձր ջերմաստիճանի: Ավելացնել կտրտած շալոտը և աղը: Տապակել մինչև շալոտը դառնա խրթխրթան և ոսկեգույն:

  • Վերցնել կրակից և թողնել շալոտը տաք ձեթի մեջ մինչև այն դառնա շագանակագույն: Ձեթը կարելի է օգտագործել աղցանների, եփած հավի, մակարոնեղենի, ապուրների և շատ այլ վիետնամական ուտեստների համար:

  • Այն նաև կարելի է պահել սառնարանում ամուր փակված տարայի մեջ (մինչև 2 շաբաթ):

  • Աղցանի պատրաստումը՝

  • Վարունգը կտրտել բարակ շերտերով, վրան աղ լցնել և դնել մաղի վրա 15 րոպեով, որպեսզի ջուրը դուրս գա:

  • Գազարը կտրտել հնարավորինս բարակ շերտերով և դնել մի կողմ: Երբ վարունգի ջուրը դուրս գա, ուժեղ քամել այն ձեռքով: Մեկ լայմը կտրտել և դնել մի կողմ:

  • Փոքր ափսեի մեջ խառնել մյուս լայմի հյութը ձկան սոուսի, քունջութի յուղի, շաքարավազի, մանրացրած չիլի պղպեղի, սխտորի և կոճապղպեղի հետ:

  • Պատրաստված սոուսը լցնել վարունգի ու գազարի վրա, թողնել 5 րոպե, որպեսզի համերը խառնվեն:

  • Սպանախը լվանալ, չորացնել անձեռոցիկով, վրան լցնել սոխի յուղը (թողնելով 1-2 գդալ), դնել ափսեի մեջ:

  • Սպանախի շերտի վրա դնել գազարի կտորները սոուսով, շուրջը շարել միսը: Վրան լցնել մնացած 1-2 գդալ սոխի յուղը, գետնանուշը և նոր աղացած պղպեղը:

  • Մատուցում. զարդարել համեմի տերևներով և լայմի կտորներով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Վիետնամական աղցան տավարի մսով
4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1 հատ մեծ թարմ վարունգ
  • 1 մեծ գազար
  • Աղ
  • 250գ սպանախ
  • 2 հատ լայմ
  • 2 գդալ ձկան սոուս
  • 1/2 թ.գ. շաքարավազ
  • 1/2 թ.գ. մանրացրած չիլի պղպեղ
  • 1/2 թ.գ. քունջութի յուղ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 1 կտոր մաքրած և մանրացրած կոճապղպեղ
  • 1/4 բաժակ արևածաղկի կամ ձիթապտղի ձեթ
  • 250գ տավարի միս՝ շատ բարակ կտրտած և տապակած ձիթայուղի վրա:
  • 3 գդալ տապակած և մանրացրած գետնանուշ
  • Համեմ
  • Խոշոր աղացած պղպեղ
  • Սոխի յուղ՝
  • 1/4 բաժակ արևածաղկի կամ ձիթապտղի ձեթ
  • 4 հատ մեծ կտորներով կտրտած շալոտ սոխ
  • 1/4 թ.գ. աղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Սոխի յուղի պատրաստումը՝

  • Քայլ 2

    Ձեթը տաքացնելով հասցնել շատ բարձր ջերմաստիճանի: Ավելացնել կտրտած շալոտը և աղը: Տապակել մինչև շալոտը դառնա խրթխրթան և ոսկեգույն:

  • Քայլ 3

    Վերցնել կրակից և թողնել շալոտը տաք ձեթի մեջ մինչև այն դառնա շագանակագույն: Ձեթը կարելի է օգտագործել աղցանների, եփած հավի, մակարոնեղենի, ապուրների և շատ այլ վիետնամական ուտեստների համար:

  • Քայլ 4

    Այն նաև կարելի է պահել սառնարանում ամուր փակված տարայի մեջ (մինչև 2 շաբաթ):

  • Քայլ 5

    Աղցանի պատրաստումը՝

  • Քայլ 6

    Վարունգը կտրտել բարակ շերտերով, վրան աղ լցնել և դնել մաղի վրա 15 րոպեով, որպեսզի ջուրը դուրս գա:

  • Քայլ 7

    Գազարը կտրտել հնարավորինս բարակ շերտերով և դնել մի կողմ: Երբ վարունգի ջուրը դուրս գա, ուժեղ քամել այն ձեռքով: Մեկ լայմը կտրտել և դնել մի կողմ:

  • Քայլ 8

    Փոքր ափսեի մեջ խառնել մյուս լայմի հյութը ձկան սոուսի, քունջութի յուղի, շաքարավազի, մանրացրած չիլի պղպեղի, սխտորի և կոճապղպեղի հետ:

  • Քայլ 9

    Պատրաստված սոուսը լցնել վարունգի ու գազարի վրա, թողնել 5 րոպե, որպեսզի համերը խառնվեն:

  • Քայլ 10

    Սպանախը լվանալ, չորացնել անձեռոցիկով, վրան լցնել սոխի յուղը (թողնելով 1-2 գդալ), դնել ափսեի մեջ:

  • Քայլ 11

    Սպանախի շերտի վրա դնել գազարի կտորները սոուսով, շուրջը շարել միսը: Վրան լցնել մնացած 1-2 գդալ սոխի յուղը, գետնանուշը և նոր աղացած պղպեղը:

  • Քայլ 12

    Մատուցում. զարդարել համեմի տերևներով և լայմի կտորներով: