Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Թուրքական հաց էկմեկ

Հաջողությամբ համադրվում է գրիլի վրա պատրաստված ուտեստների և գիրոսի հետ:

Պատրաստման քայլեր

  • Խառնել բոլոր բաղադրիչները 8-10 րոպե մինչև կպչուն զանգվածի ստացումը:

  • Տարայի վրա քսել ձիթայուղ, մեջը լցնել խմորը, թողնել 90 րոպե:

  • Երբ խմորը բարձրանա, կիսել այն 2 մասի և օվալաձև հացի տեսք տալ: Դնել թխելու թղթի վրա:

  • Ձուն հարել, ավելացնել մեկ գդալ ջուր և ստացված զանգվածը քսել հացի վրա:

  • Մատներով խոր փոսեր անել և հացի վրա լցնել քունջութ և սև քիմիոն:

  • Թողնել ևս 20 րոպե:

  • Թխել 7-9 րոպե 250 C° ջերմաստիճանի տակ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Թուրքական հաց էկմեկ
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 500գ ալյուր
  • 10գ աղ
  • 1 ճ.գ. ձիթայուղ
  • 10գ շաքարավազ կամ 2 գդալ մեղր
  • Մեկ տուփ չոր խմորիչ (կամ կես խորանարդիկ թարմ)
  • 350մլ ջուր
  • 1 հավկիթ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Խառնել բոլոր բաղադրիչները 8-10 րոպե մինչև կպչուն զանգվածի ստացումը:

  • Քայլ 2

    Տարայի վրա քսել ձիթայուղ, մեջը լցնել խմորը, թողնել 90 րոպե:

  • Քայլ 3

    Երբ խմորը բարձրանա, կիսել այն 2 մասի և օվալաձև հացի տեսք տալ: Դնել թխելու թղթի վրա:

  • Քայլ 4

    Ձուն հարել, ավելացնել մեկ գդալ ջուր և ստացված զանգվածը քսել հացի վրա:

  • Քայլ 5

    Մատներով խոր փոսեր անել և հացի վրա լցնել քունջութ և սև քիմիոն:

  • Քայլ 6

    Թողնել ևս 20 րոպե:

  • Քայլ 7

    Թխել 7-9 րոպե 250 C° ջերմաստիճանի տակ: