Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Թթու դրած կաղամբ

Թթվեցման մեթոդը հայտնի է դեռ Հին Հունաստանից, Հռոմի և Չինաստանի ժամանակներից: Սակայն այսօր օգտագործվող մեթոդը, որն այդքան հայտնի է Եվրոպայում, մեզ հայտնի է դարձել մոնղոլների շնորհիվ, որոնք այն բերել են Արևելյան և Կենտրոնական Եվրոպա 13րդ դարում՝ մոնղոլ-թաթարական արշավանքների ժամանակ: Եվ ահա ավելի քան 700 տարի թթու կաղամբը շատ հայտնի է Գերմանիայում, Լեհաստանում, Ռուսաստանում, Ուկրաինայում, Բելառուսում և այլ երկրներում:

Պատրաստման քայլեր

  • Կաղամբը լվանալ և լավ չորացնել:

  • Եփել 1.5 ժամ այնքան ջրի մեջ, որ թեթևակի ծածկի կաղամբը:

  • Ծանր կաթսայի մեջ տապակել սոխը մինչև ոսկեգույն դառնալը՝ չօգտագործելով յուղ:

  • Ավելացնել կաղամբը՝ հավասարաչափ խառնելով այն սոխի, գիհիի հատապտուղների, կիտրոնի հյութի և կանաչեղենի հետ:

  • Ավելացնել բանջարեղենային արգանակը:

  • Սխտորի պճեղները լավ լվանալ՝ առանց կեղևը մաքրելու, և դնել դրանք մեջտեղում:

  • Ծածկել և եփել մարմանդ կրակի վրա շուրջ մեկ ժամ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Թթու դրած կաղամբ
8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 3 բաժակ կտրտած թարմ կաղամբ
  • 2 կտրտած սոխ
  • 1 մաքրած սոխ
  • Գիհիի մի քանի հատապտուղ
  • Մեկ կիտրոնի հյութ
  • 1 փունջ խառը կանաչի
  • 1 բաժակ բանջարեղենային արգանակ
  • 1 գլուխ սխտոր
  • Աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Կաղամբը լվանալ և լավ չորացնել:

  • Քայլ 2

    Եփել 1.5 ժամ այնքան ջրի մեջ, որ թեթևակի ծածկի կաղամբը:

  • Քայլ 3

    Ծանր կաթսայի մեջ տապակել սոխը մինչև ոսկեգույն դառնալը՝ չօգտագործելով յուղ:

  • Քայլ 4

    Ավելացնել կաղամբը՝ հավասարաչափ խառնելով այն սոխի, գիհիի հատապտուղների, կիտրոնի հյութի և կանաչեղենի հետ:

  • Քայլ 5

    Ավելացնել բանջարեղենային արգանակը:

  • Քայլ 6

    Սխտորի պճեղները լավ լվանալ՝ առանց կեղևը մաքրելու, և դնել դրանք մեջտեղում:

  • Քայլ 7

    Ծածկել և եփել մարմանդ կրակի վրա շուրջ մեկ ժամ: