Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Եգիպտացորենի ալյուրից տորտիլյա

Եթե ցանկանում եք Ձեզ զգալ իսկական մեքսիկացի, միայն տեկիլան և սոմբրերոն բավարար չեն...

Պատրաստման քայլեր

  • Մեծ ափսեի մեջ խառնել եգիպտացորենի ալյուրը ջրի հետ: Հունցել փափուկ խմոր այնպես, որ այն չկպչի մատներին: Եթե խմորը շատ կպչուն է ստացվել, պետք է ևս մի քիչ ալյուր ավելացնել, իսկ եթե շատ չոր, ապա անհրաժեշտ է ավելացնել ջուր:

  • Խմորից գունդ պատրաստել, ծածկել սրբիչով և թողնել 10 րոպե:

  • Խմորը բաժանել 10 միանման կտորների, յուրաքանչյուրից գնդիկ պատրաստել, գրտնակել այնպես, որ ստացվեն 15սմ տրամագծով լոշիկներ:

  • Թխել չոր թավայում միջին կրակի վրա 2-3 րոպե յուրաքանչյուր կողմից՝ մինչև հայտնվեն մուգ հետքեր: Եթե լոշիկն ուռչի, պետք է այն սեղմել մեկ այլ թավայով:

  • Թխված տորտիլյաները փաթաթել կտորից անձեռոցիկի մեջ, որպեսզի դրանք պահպանեն ջերմությունն ու չչորանան:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Եգիպտացորենի ալյուրից տորտիլյա
10 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 300գ մասա հարինա (masa harina) կամ եգիպտացորենի ալյուր՝ կարտոֆիլի ալյուրի հավելումով
  • 150-170մլ տաք ջուր
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Մեծ ափսեի մեջ խառնել եգիպտացորենի ալյուրը ջրի հետ: Հունցել փափուկ խմոր այնպես, որ այն չկպչի մատներին: Եթե խմորը շատ կպչուն է ստացվել, պետք է ևս մի քիչ ալյուր ավելացնել, իսկ եթե շատ չոր, ապա անհրաժեշտ է ավելացնել ջուր:

  • Քայլ 2

    Խմորից գունդ պատրաստել, ծածկել սրբիչով և թողնել 10 րոպե:

  • Քայլ 3

    Խմորը բաժանել 10 միանման կտորների, յուրաքանչյուրից գնդիկ պատրաստել, գրտնակել այնպես, որ ստացվեն 15սմ տրամագծով լոշիկներ:

  • Քայլ 4

    Թխել չոր թավայում միջին կրակի վրա 2-3 րոպե յուրաքանչյուր կողմից՝ մինչև հայտնվեն մուգ հետքեր: Եթե լոշիկն ուռչի, պետք է այն սեղմել մեկ այլ թավայով:

  • Քայլ 5

    Թխված տորտիլյաները փաթաթել կտորից անձեռոցիկի մեջ, որպեսզի դրանք պահպանեն ջերմությունն ու չչորանան: