Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Տոմ յամ կունգ՝ թաիլանդական ապուր

Յուրաքանչյուր մարդ, ով այցելել է այս երկիրը, հաստատ փորձել է այս ապուրը:

Պատրաստման քայլեր

  • Ծովախեցգետինները լվանալ և մաքրել՝ պոչերը թողնելով: Շամպինյոնները լվանալ և կտրտել:

  • Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել մանր կտրտած շալոտը, կիտրոնի տերևները և ձկան սոուսը: Եփել շուրջ 3 րոպե:

  • Ավելացնել սունկն ու ծովախեցգետինը և խաշել մինչև ծովախեցգետինը դառնա վարդագույն:

  • Կաթսայի մեջ լցնել լայմի տերևները, լայմի հյութը, ավելացնել չիլի պղպեղը: Ծածկել կափարիչով և վերցնել կրակից:

  • Ապուրը զարդարել համեմով և կտրտած կանաչ սոխով: Մատուցել տաք վիճակում:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Տոմ յամ կունգ՝ թաիլանդական ապուր
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 20 հատ մանր ծովախեցգետին
  • 4-5 բաժակ ջուր
  • 3 հատ սոխ շալոտ (մանր կարմիր սոխ)
  • 2 կիտրոնի տերև
  • 2 ճ.գ. ձկան սոուս
  • 20 հատ ոչ մեծ շամպինյոն
  • Լայմի 6 տերև
  • 3 գդալ լայմի հյութ
  • 2-3 հատ կարմիր չիլի պղպեղ
  • 5 տերև համեմ
  • Կանաչ սոխ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Ծովախեցգետինները լվանալ և մաքրել՝ պոչերը թողնելով: Շամպինյոնները լվանալ և կտրտել:

  • Քայլ 2

    Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել մանր կտրտած շալոտը, կիտրոնի տերևները և ձկան սոուսը: Եփել շուրջ 3 րոպե:

  • Քայլ 3

    Ավելացնել սունկն ու ծովախեցգետինը և խաշել մինչև ծովախեցգետինը դառնա վարդագույն:

  • Քայլ 4

    Կաթսայի մեջ լցնել լայմի տերևները, լայմի հյութը, ավելացնել չիլի պղպեղը: Ծածկել կափարիչով և վերցնել կրակից:

  • Քայլ 5

    Ապուրը զարդարել համեմով և կտրտած կանաչ սոխով: Մատուցել տաք վիճակում: