Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Տիրամիսու. իտալական աղանդեր մասկարպոնե պանրով

Տիրամիսուն հայտնի է ողջ աշխարհում: Այն կարելի է հեշտությամբ պատրաստել և ուրախացնել հյուրերին անմոռանալի նուրբ սրճային համով:

Պատրաստման քայլեր

  • Ձվի դեղնուցները լավ խառնեք շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը, հետո ավելացրեք մասկարպոնե և շարունակեք խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
  • Լուծեք սուրճը փոքր քանակությամբ ջրի մեջ, սառեցրեք այն, ավելացրեք ամարետտոն և եռացրած ջուր: Թխվածքաբլիթներն ընկղմեք այս պունշի մեջ և շարեք շերտերով`ամեն շերտը ծածկելով մասկարպոնեի կրեմով:
  • Աղանդերը դրեք սառնարանը, որպեսզի կրեմը լավ ներծծվի:
  • Մատուցումը. Մատուցումից առաջ աղանդերի վրա ընդունված է կակաո ցանել:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Տիրամիսու. իտալական աղանդեր մասկարպոնե պանրով
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 100 մլ ամարետտո
  • 60 գ մասկարպոնե պանիր
  • 6 ճաշի գդալ լուծվող սուրճ
  • 4 ձվի դեղնուց
  • 120 գ շաքարի փոշի
  • 250 գ թխվածքաբլիթ
  • 2 բաժակ սառեցրած ջուր
  • կակաո
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Ձվի դեղնուցները լավ խառնեք շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը, հետո ավելացրեք մասկարպոնե և շարունակեք խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:

  • Քայլ 2

    Լուծեք սուրճը փոքր քանակությամբ ջրի մեջ, սառեցրեք այն, ավելացրեք ամարետտոն և եռացրած ջուր: Թխվածքաբլիթներն ընկղմեք այս պունշի մեջ և շարեք շերտերով`ամեն շերտը ծածկելով մասկարպոնեի կրեմով:

  • Քայլ 3

    Աղանդերը դրեք սառնարանը, որպեսզի կրեմը լավ ներծծվի:

  • Քայլ 4

    Մատուցումը. Մատուցումից առաջ աղանդերի վրա ընդունված է կակաո ցանել: