Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Տավարի մսով և սպիտակ լոբով աղցան

Հիանալի ամառային կերակուր

Պատրաստման քայլեր

  • Բուլղարական պղպեղը կտրեք քառակուսիների տեսքով, լոլիկը՝ մեջտեղից երկու կես արեք, սոխը մանր կտրատեք, լազանյայի տերևը՝ եռանկյունաձև, այսբերգ աղցանը և չիլի պղպեղը՝ փոքր կտորներով: Դրանից հետո կտրեք տավարի միսը ուղղահայաց մանրաթելերով:

  • Տապակած տավարի միսը եփեք և համեմեք աղով, պղպեղով, ռեհանով, օրեգանոով և ապխտած պղպեղով, ավելացրեք կարագ, կարմիր սոխ, բուլղարական պղպեղ և չիլի պղպեղ: Լցրեք սպիտակ գինին և ավելացրեք քաղցր չիլի սոուս, տերակի և բանջարեղենի արգանակ:

  • Տապակեք եռանկյունաձև կտրած լազանյան տաք յուղի մեջ:

  • Լցրեք աղցանը ամանի մեջ, ապա արգուլան, չերրի լոլիկը, սպիտակ լոբին, տավարի միսը և սոուսը, որը լրացնում է աղցանը, իսկ գագաթին ` խրթխրթան եռանկյունաձև լազանյան:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Տավարի մսով և սպիտակ լոբով աղցան
2 անձի համար 15-30 րոպե Բարդ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • <p><a href="https://bonduelle.am/artadranq/pahatsoyatsvats-spitak-lobi">100գ սպիտակ լոբի Bonduelle</a></p>
  • <p>200գ տավարի միս</p>
  • <p>100 գ կանաչ աղցան</p>
  • <p>80 գ աղցան այսբերգ</p>
  • <p>60 գ պղպեղ</p>
  • <p>5 չերրի լոլիկ</p>
  • <p>1/2 բուլղառական պղպեղ</p>
  • <p>1 չիլի պղպեղ</p>
  • <p>1 կարմիր սոխ</p>
  • <p>1 թերթ լազանյա</p>
  • <p>20գ քաղցր չիլիի սոուս</p>
  • <p>30մլ սպիտակ գինի</p>
  • <p>50մլ բանջարեղենային արգանակ</p>
  • <p>10 գ կարագ</p>
  • <p>20 գ տերիակի սոուս</p>
  • <p>ռեհան</p>
  • <p>օրեգանո</p>
  • <p>ապխտած պապրիկա</p>
  • <p>մի քիչ կարագ</p>
  • <p>աղ</p>
  • <p>պղպեղ</p>
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Բուլղարական պղպեղը կտրեք քառակուսիների տեսքով, լոլիկը՝ մեջտեղից երկու կես արեք, սոխը մանր կտրատեք, լազանյայի տերևը՝ եռանկյունաձև, այսբերգ աղցանը և չիլի պղպեղը՝ փոքր կտորներով: Դրանից հետո կտրեք տավարի միսը ուղղահայաց մանրաթելերով:

  • Քայլ 2

    Տապակած տավարի միսը եփեք և համեմեք աղով, պղպեղով, ռեհանով, օրեգանոով և ապխտած պղպեղով, ավելացրեք կարագ, կարմիր սոխ, բուլղարական պղպեղ և չիլի պղպեղ: Լցրեք սպիտակ գինին և ավելացրեք քաղցր չիլի սոուս, տերակի և բանջարեղենի արգանակ:

  • Քայլ 3

    Տապակեք եռանկյունաձև կտրած լազանյան տաք յուղի մեջ:

  • Քայլ 4

    Լցրեք աղցանը ամանի մեջ, ապա արգուլան, չերրի լոլիկը, սպիտակ լոբին, տավարի միսը և սոուսը, որը լրացնում է աղցանը, իսկ գագաթին ` խրթխրթան եռանկյունաձև լազանյան: