Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Տապակած սմբուկով, սոխով և լոլիկներով աղցան

Խորհուրդ ենք տալիս փորձել արաբական խոհանոցի այս յուրօրինակ ուտեստը:

Պատրաստման քայլեր

  • Սմբուկները մաքրել՝ կտրել պոչերը, մասնակի կեղևահան անել՝ յուրաքանչյուր 3սմ-ից հետո թողնելով չմաքրած հատված: Սմբուկի կեղևի մաքրման ձևը շատ կարևոր է:
  • Կտրտել 1սմ չափով հաստ կտորների: Վրան լցնել աղ և սպասել մինչև հյութը դուրս գա՝ մոտ 10 րոպե փակ կափարիչի տակ, այնուհետև չորացնել անձեռոցիկի օգնությամբ: Լոլիկները կտրտել:
  • Սմբուկը տապակել մաս-մաս. ձեթի բարձրությունը պետք է լինի 4սմ: Այնուհետև չորացնել սմբուկը կալկայի օգնությամբ՝ ավելորդ ձեթից մաքրելու համար:
  • Ձեթը դատարկել՝ թողնելով միայն 4 գդալ՝ սոխը տապակելու համար:
  • Լոլիկները թեթևակի տապակել և դնել ափսեի մեջ:
  • Քացախը լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել և վերցնել կրակից:
  • Մատուցում. սմբուկը, սոխը և լոլիկները դնել տափակ ափսեի մեջ: Աղցանի վրա լցնել կտրտած սխտոր, աղ և կաթսայի միջի սոուսը: Զարդարել կտրտած մաղադանոսով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Տապակած սմբուկով, սոխով և լոլիկներով աղցան
8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 4 հատ միջին մեծության սմբուկ
  • 8 հատ լոլիկ
  • 2 մեծ սոխ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 2 գդալ քացախ
  • 2 գդալ կտրտած մաղադանոս
  • Ձեթ
  • Աղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Սմբուկները մաքրել՝ կտրել պոչերը, մասնակի կեղևահան անել՝ յուրաքանչյուր 3սմ-ից հետո թողնելով չմաքրած հատված: Սմբուկի կեղևի մաքրման ձևը շատ կարևոր է:

  • Քայլ 2

    Կտրտել 1սմ չափով հաստ կտորների: Վրան լցնել աղ և սպասել մինչև հյութը դուրս գա՝ մոտ 10 րոպե փակ կափարիչի տակ, այնուհետև չորացնել անձեռոցիկի օգնությամբ: Լոլիկները կտրտել:

  • Քայլ 3

    Սմբուկը տապակել մաս-մաս. ձեթի բարձրությունը պետք է լինի 4սմ: Այնուհետև չորացնել սմբուկը կալկայի օգնությամբ՝ ավելորդ ձեթից մաքրելու համար:

  • Քայլ 4

    Ձեթը դատարկել՝ թողնելով միայն 4 գդալ՝ սոխը տապակելու համար:

  • Քայլ 5

    Լոլիկները թեթևակի տապակել և դնել ափսեի մեջ:

  • Քայլ 6

    Քացախը լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել և վերցնել կրակից:

  • Քայլ 7

    Մատուցում. սմբուկը, սոխը և լոլիկները դնել տափակ ափսեի մեջ: Աղցանի վրա լցնել կտրտած սխտոր, աղ և կաթսայի միջի սոուսը: Զարդարել կտրտած մաղադանոսով: