Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Թահինի սոուս՝ քունջութի մածուկից

Թահինի սոուսն օգտագործվում է արաբական երկների խոհանոցներում: Թահինը կամ քունջութի մածուկը կիրառվում է որպես աղցանների և թուրմերի հավելում: Սխտորի, կիտրոնի հյութի և ջրի հետ խառնված վիճակում այն համեղ սոուս է դառնում խաշած և հում բանջարեղենի, ձկան, քյաբաբի, ինչպես նաև արաբական խոհանոցի այլ ուտեստների հետ մատուցելու համար:

Պատրաստման քայլեր

  • Մաքրած սխտորը լվանալ և ճզմել աղի հետ:

  • Թահինը լավ խառնել, լցնել խոր ափսեի մեջ, ավելացնել սխտորը և նորից խառնել: Աստիճանաբար ավելացնել կիտրոնի հյութը՝ մինչև փոփոխվեն զանգվածի գույնն ու խտությունը: Ավելացնել ջուրը:

  • Մածուկը պետք է կիտրոնի համ ունենա և խտությամբ նման լինի մայոնեզին:

  • Կարելի է ավելացնել մի փոքր քիմիոն կամ քացախ: Սոուսը մատուցել տափակ ափսեների մեջ՝ զարդարելով մաղադանոսի ճյուղերով:

  • Մատուցվում է ձկան, քյաբաբի և արաբական խոհանոցի այլ ուտեստների հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Թահինի սոուս՝ քունջութի մածուկից
4 անձի համար մինչև 15 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 2 գդալ կիտրոնի հյութ
  • 1 գդալ քունջութի մածուկ՝ թահին
  • 1/2 պճեղ սխտոր
  • 1-2 գդալ ջուր
  • Աղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Մաքրած սխտորը լվանալ և ճզմել աղի հետ:

  • Քայլ 2

    Թահինը լավ խառնել, լցնել խոր ափսեի մեջ, ավելացնել սխտորը և նորից խառնել: Աստիճանաբար ավելացնել կիտրոնի հյութը՝ մինչև փոփոխվեն զանգվածի գույնն ու խտությունը: Ավելացնել ջուրը:

  • Քայլ 3

    Մածուկը պետք է կիտրոնի համ ունենա և խտությամբ նման լինի մայոնեզին:

  • Քայլ 4

    Կարելի է ավելացնել մի փոքր քիմիոն կամ քացախ: Սոուսը մատուցել տափակ ափսեների մեջ՝ զարդարելով մաղադանոսի ճյուղերով:

  • Քայլ 5

    Մատուցվում է ձկան, քյաբաբի և արաբական խոհանոցի այլ ուտեստների հետ: