Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Սուշի. ճապոնական խոհանոցի ամենահայտնի ճաշատեսակ

Սուշիի ավանդական բաղադրատոմսը ներառում է քացախով համեմված բրինձ և ձուկ, ինչպես նաև ծովամթերք, բանջարեղեն և այլ տեղական բաղադրիչներ:

Պատրաստման քայլեր

  • Պատրաստեք բրնձի գլանակներ և վրան քսեք վասաբի:

  • Փաթաթեք յուրաքանչյուր սուշիի գլանակը նորիի շերտով այնպես, որ ջրիմուռը մոտ 1սմ երկար լինի, իսկ բրինձը լինի ներսում:

  • Մեկ գդալ խավիար դրեք յուրաքանչյուր գլանակի վրա:

  • Մատուցումը. Սուշին զարդարեք կանաչեղենով և մատուցեք փայտե սկուտեղի վրա:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Սուշի. ճապոնական խոհանոցի ամենահայտնի ճաշատեսակ
3 անձի համար 30-45 րոպե Բարդ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 9 ճաշի գդալ սուշիի բրինձ
  • 9 շերտ նորի ծովային ջրիմուռներ՝ 10 x 4 սմ
  • 3 թեյի գդալ սև խավիար
  • 3 թեյի գդալ կարմիր խավիար
  • 3 թեյի գդալ դեղին խավիար
  • 1 թեյի գդալ վասաբի՝ ծովաբողկ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Պատրաստեք բրնձի գլանակներ և վրան քսեք վասաբի:

  • Քայլ 2

    Փաթաթեք յուրաքանչյուր սուշիի գլանակը նորիի շերտով այնպես, որ ջրիմուռը մոտ 1սմ երկար լինի, իսկ բրինձը լինի ներսում:

  • Քայլ 3

    Մեկ գդալ խավիար դրեք յուրաքանչյուր գլանակի վրա:

  • Քայլ 4

    Մատուցումը. Սուշին զարդարեք կանաչեղենով և մատուցեք փայտե սկուտեղի վրա: