Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Սպագետտի. Իտալական խոհանոցի հիմքը

Հիմնական ուտեստ յուրաքանչյուր իտալացու համար: Հատկապես խորհուրդ է տրվում սիրահարված մարդկանց: Այս ճաշատեսակն ունի պատրաստման շատ տարբերակներ:

Պատրաստման քայլեր

  • Եփեք սպագետտին մեծ քանակությամ աղաջրում այնպես, որ այն լինի „al dente”: Դա նշանակում է, որ այն պետք է լինի պինդ և առաձգական: Ջուրը քամեք:

  • Մաքրեք լոլիկը, հանեք սերմերը և շերտերով կտրտեք: Մաքրեք և ճզմեք սխտորը: Պարզաջրեք մաղադանոսը և մանր կտրատեք:

  • Թունաձուկը հանեք տարայից, քամեք ձեթից և բաժանեք մանր կտորների:

  • Նախապես տաքացրեք թավան և տապակեք սխտորը, ավելացրեք թունաձուկը, լոլիկը, վրան լցնել պղպեղ: Տապակեք մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե:

  • Ավելացրեք պաստան, տապակեք այն ցածր կրակի վրա ևս 5 րոպե և լավ խառնեք:

  • Մատուցումը. Մատուցելիս վրան ցանեք մաղադանոս և լիմոնի քերած կեղև:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Սպագետտի. Իտալական խոհանոցի հիմքը
4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 500գ սպագետտի
  • 4 լոլիկ
  • 100գ թունաձուկ յուղի մեջ
  • 1/2 մաղադանոսի ցողուն բարակ կտրտած
  • 1/2 լիմոնի կեղև
  • 4 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ
  • Պղպեղ, աղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Եփեք սպագետտին մեծ քանակությամ աղաջրում այնպես, որ այն լինի „al dente”: Դա նշանակում է, որ այն պետք է լինի պինդ և առաձգական: Ջուրը քամեք:

  • Քայլ 2

    Մաքրեք լոլիկը, հանեք սերմերը և շերտերով կտրտեք: Մաքրեք և ճզմեք սխտորը: Պարզաջրեք մաղադանոսը և մանր կտրատեք:

  • Քայլ 3

    Թունաձուկը հանեք տարայից, քամեք ձեթից և բաժանեք մանր կտորների:

  • Քայլ 4

    Նախապես տաքացրեք թավան և տապակեք սխտորը, ավելացրեք թունաձուկը, լոլիկը, վրան լցնել պղպեղ: Տապակեք մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե:

  • Քայլ 5

    Ավելացրեք պաստան, տապակեք այն ցածր կրակի վրա ևս 5 րոպե և լավ խառնեք:

  • Քայլ 6

    Մատուցումը. Մատուցելիս վրան ցանեք մաղադանոս և լիմոնի քերած կեղև: