This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Ռատատույ

Ռատատույն իր ծագումն առել է Նիցայում: Այս ճաշատեսակի հիմնական բաղադրիչներն են բանջարեղենը՝ սմբուկը, պղպեղը, լոլիկը, դդմիկը և ցուկինին: Այն կարող է մատուցվել որպես հիմնական ճաշատեսակ կամ որպես նախուտեստ:

Preparation steps

  • Սմբուկը լվանալ և խորանարդիկներով կտրտել:
  • Վրան աղ ցանել և թողնել մաղի մեջ, որպեսզի ջուրը դուրս տա:
  • Լոլիկը կեղևահան անել, չորս մասի կտրտել և հանել սերմերը:
  • Կտրտել սոխը, ցուկինին, պղպեղները և դդմիկը խորանարդիկներով:
  • Մեծ թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել ցուկինին, դդմիկը և տապակել 4 - 6 րոպե մինչև դարչնագույն դառնան: Չորացնել և առանձին կաթսայի մեջ դնել:
  • 2 ճաշի գդալ թարմ ձիթապտղի յուղ լցնել թավայի մեջ և տապակել պղպեղները 5 րոպե: Հետո դնել դրանք թավայի մեջ մյուս բանջարեղենների հետ:
  • Լվացած և չորացած սմբուկը տապակել 3-4 ճաշի գդալ տաք ձեթի մեջ: Չթողնել, որ վառվի: 6-8 րոպե հետո, երբ սմբուկը կդառնա թեթևակի շագանակագույն և փափուկ, դնել այն թավայի մեջ մյուս բանջարեղենների հետ:
  • 3 ճաշի գդալ ձեթ լցնել թավայի մեջ, դնել սոխը և ճզմած սխտորը, հետո ավելացնել գինի և սպասել մինչև կգոլորշիանա: Ավելացնել լոլիկը, ուրցը և 2 ճաշի գդալ մաղադանոսը:
  • Եփել 8-12 րոպե մարմանդ կրակի վրա: Դրանից հետո ավելացնել բոլոր բանջարեղենները և ամբողջը եփել մարմանդ կրակի վրա 12 րոպե: Երբ բանջարեղենը փափկի, վերցնել կրակից և խառնել մնացած մաղադանոսի և 4 ճաշի գդալ ռեհանի հետ:
  • Համեմել աղով, պղպեղով, թարմ քամած կիտրոնի հյութով և մնացած ռեհանով:
  • Ուտեստը կարելի է մատուցել տաք կամ սառը՝ խրթխրթան բագետի կամ թարմ եփած պաստայի հետ:

Recipes that might interest you

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 persons over 45 min Hard
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 persons 15-30 min Easy
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 persons over 45 min Medium
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 persons over 45 min Easy
Ռատատույ
4 persons over 45 min Easy
Ingredients
  • 1 կիլոգրամ հասած լոլիկ
  • 2 տարբեր գույների պղպեղ
  • 1 մեծ սմբուկ
  • 1 թեյի գդալ աղ
  • 1 բաժակ ձիթապտղի յուղ
  • 1 դդմիկ
  • 1 ցուկինի
  • 2 մեծ սոխ
  • 3 մեծ պճեղ սխտոր
  • 100 մլ դառը կարմիր գինի
  • 3-4 թարմ ուրցի ցողուն
  • 5 ճաշի գդալ թարմ կտրտած մաղադանոս
  • 5 ճաշի գդալ թարմ կտրտած ռեհան
  • թարմ աղացած պղպեղ
  • 1 լիմոնի հյութ
Preparation steps
  • Step 1

    Սմբուկը լվանալ և խորանարդիկներով կտրտել:

  • Step 2

    Վրան աղ ցանել և թողնել մաղի մեջ, որպեսզի ջուրը դուրս տա:

  • Step 3

    Լոլիկը կեղևահան անել, չորս մասի կտրտել և հանել սերմերը:

  • Step 4

    Կտրտել սոխը, ցուկինին, պղպեղները և դդմիկը խորանարդիկներով:

  • Step 5

    Մեծ թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել ցուկինին, դդմիկը և տապակել 4 - 6 րոպե մինչև դարչնագույն դառնան: Չորացնել և առանձին կաթսայի մեջ դնել:

  • Step 6

    2 ճաշի գդալ թարմ ձիթապտղի յուղ լցնել թավայի մեջ և տապակել պղպեղները 5 րոպե: Հետո դնել դրանք թավայի մեջ մյուս բանջարեղենների հետ:

  • Step 7

    Լվացած և չորացած սմբուկը տապակել 3-4 ճաշի գդալ տաք ձեթի մեջ: Չթողնել, որ վառվի: 6-8 րոպե հետո, երբ սմբուկը կդառնա թեթևակի շագանակագույն և փափուկ, դնել այն թավայի մեջ մյուս բանջարեղենների հետ:

  • Step 8

    3 ճաշի գդալ ձեթ լցնել թավայի մեջ, դնել սոխը և ճզմած սխտորը, հետո ավելացնել գինի և սպասել մինչև կգոլորշիանա: Ավելացնել լոլիկը, ուրցը և 2 ճաշի գդալ մաղադանոսը:

  • Step 9

    Եփել 8-12 րոպե մարմանդ կրակի վրա: Դրանից հետո ավելացնել բոլոր բանջարեղենները և ամբողջը եփել մարմանդ կրակի վրա 12 րոպե: Երբ բանջարեղենը փափկի, վերցնել կրակից և խառնել մնացած մաղադանոսի և 4 ճաշի գդալ ռեհանի հետ:

  • Step 10

    Համեմել աղով, պղպեղով, թարմ քամած կիտրոնի հյութով և մնացած ռեհանով:

  • Step 11

    Ուտեստը կարելի է մատուցել տաք կամ սառը՝ խրթխրթան բագետի կամ թարմ եփած պաստայի հետ:

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description