Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Քաղցր եգիպտացորենով կարկանդակ

Եգիպտացորենով քաղցր, հյութալի և համեղ կարկանդակ, որը կարող է Ձեզ ուրախացնել։

Պատրաստման քայլեր

  • Հարել ձուն շաքարավազի հետ հարիչով, մինչև փրփրելը։ Աստիճանաբար ավելացնել ձեթը՝ անընդհատ խառնելով։ Ավելացնել վանիլային շաքարը, վանիլային պատիճը, աղը և մածունը։
  • Աստիճանաբար ավելացնել եգիպտացորենի ալյուրը, մաղած ցորենի ալյուրը խմորիչով և լավ հարել։ Վերջում ավելացրեք եգիպտացորենի հատիկները՝ առանց հեղուկի և կիտրոնի կեղևը։
  • Ապակե տարային քսել մի քիչ կարագ և ալյուր, ապա լցնել ամբողջ խառնուրդը։ Տեղադրել ջեռոցում և թողնել 40֊50 րոպե 160°С ջերմաստիճանում։ Կարկանդակը (պիրոգը) զարդարել շաքարափոշիով և նուռով։

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Քաղցր եգիպտացորենով կարկանդակ
10 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 150 գ. Քաղցր եգիպտացորեն Gold Bonduelle
  • 4 ձու
  • 2 բաժակ (450 գ.) ճարպային մածուն
  • 1 բաժակ (200 գ) շաքարավազ
  • 1 բաժակ (200 գ) եգիպտացորեն
  • 1 բաժակ (150 գ) եգիպտացորենի ալյուր
  • 1 բաժակ (240 գ) արևածաղկի ձեթ
  • 1/2 նուռ
  • Կիտրոնի կեղև (ցիտրուսակեղև)
  • 1 վանիլային պատիճ
  • 2 փաթեթ վանիլային շաքար
  • 3 ճ․ գ․ շաքարի փոշի
  • 1 փաթեթ խմորիչ
  • Մի քիչ կարագ
  • Աղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Հարել ձուն շաքարավազի հետ հարիչով, մինչև փրփրելը։ Աստիճանաբար ավելացնել ձեթը՝ անընդհատ խառնելով։ Ավելացնել վանիլային շաքարը, վանիլային պատիճը, աղը և մածունը։

  • Քայլ 2

    Աստիճանաբար ավելացնել եգիպտացորենի ալյուրը, մաղած ցորենի ալյուրը խմորիչով և լավ հարել։ Վերջում ավելացրեք եգիպտացորենի հատիկները՝ առանց հեղուկի և կիտրոնի կեղևը։

  • Քայլ 3

    Ապակե տարային քսել մի քիչ կարագ և ալյուր, ապա լցնել ամբողջ խառնուրդը։ Տեղադրել ջեռոցում և թողնել 40֊50 րոպե 160°С ջերմաստիճանում։ Կարկանդակը (պիրոգը) զարդարել շաքարափոշիով և նուռով։