Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Պիցցա

Այսօր պիցցան հայտնի է ողջ աշխարհում: Կախված նախասիրություններից՝ այն մատուցվում է հաստ, միջին կամ բարակ խմորի շերտով:

Պատրաստման քայլեր

  • Մաղել ալյուրը տախտակի վրա: Մեջտեղում անցք բացել և լցնել թթխմորը, ավելացնել ձեթ և մի պտղունց աղ:
  • Լցնել ջուրը և հունցել մինչև զանգվածը դառնա միատարր: Խմորը դնել թեթևակի ալյուր մաղած թասի մեջ և թողնել 30 րոպե տաք տեղում, որպեսզի բարձրանա:
  • Պղպեղները լվանալ, մաքրել սերմերից և բարակ կտրտել: Հետո 15 րոպե տապակել ճզմած սխտորով և 1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղով մարմանդ կրակի վրա:
  • Լոլիկներն իջեցնել եռացրած ջրի մեջ, որպեսզի հեշտ մաքրվեն, կորիզները հանել և կտրտել: Հանել ձիթապտղի կորիզները, խառնել լոլիկի և պղպեղի հետ:
  • Խմորը բաժանել 4 հավասար մասի: Գնդերը մեկ առ մեկ ձեռքով տափակեցնել, դնել ձիթապտղի յուղ քսած ալյումինե փայլաթիթեղի վրա:
  • Խմորի յուրաքանչյուր կտորի վրա տեղադրել լցոնը, վրան ցանել քերած պանիր, օրեգանո և մի քիչ ձիթապտղի յուղ: Թխել 15-20 րոպե նախօրոք 200°C տաքացրած ջեռոցում:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Պիցցա
2 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Հացը.
  • 400 գ ալյուր
  • 200 մլ գոլ ջուր
  • 25 գ թթխմոր
  • 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
  • աղ, յուղ թավայի համար
  • Լցոնը.
  • 4 լոլիկ
  • 1 կանաչ պղպեղ
  • 1 դեղին պղպեղ
  • 1 կարմիր պղպեղ
  • 120 գ սև ձիթապտուղ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 1 թեյի գդալ օրեգանո
  • 2 թեյի գդալ քերած պեկորինո պանիր
  • 1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ
  • աղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Մաղել ալյուրը տախտակի վրա: Մեջտեղում անցք բացել և լցնել թթխմորը, ավելացնել ձեթ և մի պտղունց աղ:

  • Քայլ 2

    Լցնել ջուրը և հունցել մինչև զանգվածը դառնա միատարր: Խմորը դնել թեթևակի ալյուր մաղած թասի մեջ և թողնել 30 րոպե տաք տեղում, որպեսզի բարձրանա:

  • Քայլ 3

    Պղպեղները լվանալ, մաքրել սերմերից և բարակ կտրտել: Հետո 15 րոպե տապակել ճզմած սխտորով և 1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղով մարմանդ կրակի վրա:

  • Քայլ 4

    Լոլիկներն իջեցնել եռացրած ջրի մեջ, որպեսզի հեշտ մաքրվեն, կորիզները հանել և կտրտել: Հանել ձիթապտղի կորիզները, խառնել լոլիկի և պղպեղի հետ:

  • Քայլ 5

    Խմորը բաժանել 4 հավասար մասի: Գնդերը մեկ առ մեկ ձեռքով տափակեցնել, դնել ձիթապտղի յուղ քսած ալյումինե փայլաթիթեղի վրա:

  • Քայլ 6

    Խմորի յուրաքանչյուր կտորի վրա տեղադրել լցոնը, վրան ցանել քերած պանիր, օրեգանո և մի քիչ ձիթապտղի յուղ: Թխել 15-20 րոպե նախօրոք 200°C տաքացրած ջեռոցում: