Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Պիցցա քաղցր եգիպտացորենով, չիլլի պղպեղով և կոպա նրբերշիկով

Համեղ պիցցա հաճելի ժամանցի համար ընկերներով:

Պատրաստման քայլեր

  • Պատրաստել խմորը սպիտակ, մաղած ալյուրով, որպեսզի խմորը լինի ավելի օդային: Տաք ջրում, որտեղ արդեն ավելացրել ենք չոր խմորիչ, աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազ, աղ ու յուղ: Լավ խառնել բոլոր բաղադրիչները: Ծածկել խմորը սննդային թաղանթով և թողնել 2 ժամ տաք տարացքում, որպեսզի նա 2 անգամ մեծանա ծավալով:

  • Պիցցայի խմորը գրտնակել տախտակին, ավելացնել ալյուրը աչքաչափով, որպեսզի խմորը չկաչի ձեռքերին:
    Ձևավորել կլոր ձևով՝ մոտավորապես 28 սմ. տրամագծով, կախված թխվածքի տապակի չափից:

  • Պատրաստել մածուկ պիցցայի համար` 3 մանրացված ատամիկ սխտորը լցնել նախապես տաքացրած տապակում` 3-4 ճ.գ. ձիթապտղի յուղով:Տապակել սխտորը 2 րոպե, հետո ավելացնել մարինացված լոլիկները, ռեհանը, աղ ու պղպեղը:
    Թողնել մածուկը կրակի վրա 15 րոպե, մինչև խտանալը:

  • Պիցցայի խմորի վրա հարթ քսել հովացած տոմատի մածուկը` 3-4 գդալ, այնուհետև մինի մոցարելլան, ձեռքերով պատառոտված, քաղցր եգիպտացորենը չիլլի պղպեղով, կոպա նրբերշիկը, չերրի լոլիկները, պարմեզան պանիրը և ռեհանը: Պիցցան տեղադրել նախապես տաքացրած ջեռոցում` միչև 230 C 15-20 րոպե: Հանելուց հետո, ավելացնել 1 բուռ ռուկկոլա և 5-4 ռեհանի տերև ըստ ցանկության:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Պիցցա քաղցր եգիպտացորենով, չիլլի պղպեղով և կոպա նրբերշիկով
1 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • <p><strong>Խմորի բաղադրիչները`</strong></p>
  • <p>500 գ. ալյուր</p>
  • <p>325 մլ. գոլ ջուր</p>
  • <p>2 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ</p>
  • <p>8 գ. չոր խմորիչ</p>
  • <p>1 ճ.գ. շաքարավազ</p>
  • <p>1 ճ.գ. աղ</p>
  • <p><strong>Մածուկի բաղադրիչները`</strong></p>
  • <p>1 տուփ լոլիկ</p>
  • <p>4 թարմ ռեհանի տերևներ</p>
  • <p>3 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ</p>
  • <p>3 ատամիկ սխտոր</p>
  • <p>1 ճ.գ. աղ</p>
  • <p><strong>Բաղադրիչներ միջուկի համար`</strong></p>
  • <p><a href=https://bonduelle.am/artadranq/hatikavvor-voskegvouyn-egiptacvoren-gvold-chili-pghpeghvov target=_blank rel=noopener><strong>1տուփ (310գ) քաղցր եգիպտացորեն GOLD չիլլի պղպեղով Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>12&nbsp;մինի&nbsp;մոցարելլա</p>
  • <p>10 չերրի լոլիկ</p>
  • <p>8 կտոր կոպա նրբերշիկ</p>
  • <p>3-4 ռեհանի տերևներ</p>
  • <p>3-4 ճ.գ. պարմեզան պանիր</p>
  • <p>1 բուռ ռուկկոլա</p>
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Պատրաստել խմորը սպիտակ, մաղած ալյուրով, որպեսզի խմորը լինի ավելի օդային: Տաք ջրում, որտեղ արդեն ավելացրել ենք չոր խմորիչ, աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազ, աղ ու յուղ: Լավ խառնել բոլոր բաղադրիչները: Ծածկել խմորը սննդային թաղանթով և թողնել 2 ժամ տաք տարացքում, որպեսզի նա 2 անգամ մեծանա ծավալով:

  • Քայլ 2

    Պիցցայի խմորը գրտնակել տախտակին, ավելացնել ալյուրը աչքաչափով, որպեսզի խմորը չկաչի ձեռքերին:
    Ձևավորել կլոր ձևով՝ մոտավորապես 28 սմ. տրամագծով, կախված թխվածքի տապակի չափից:

  • Քայլ 3

    Պատրաստել մածուկ պիցցայի համար` 3 մանրացված ատամիկ սխտորը լցնել նախապես տաքացրած տապակում` 3-4 ճ.գ. ձիթապտղի յուղով:Տապակել սխտորը 2 րոպե, հետո ավելացնել մարինացված լոլիկները, ռեհանը, աղ ու պղպեղը:
    Թողնել մածուկը կրակի վրա 15 րոպե, մինչև խտանալը:

  • Քայլ 4

    Պիցցայի խմորի վրա հարթ քսել հովացած տոմատի մածուկը` 3-4 գդալ, այնուհետև մինի մոցարելլան, ձեռքերով պատառոտված, քաղցր եգիպտացորենը չիլլի պղպեղով, կոպա նրբերշիկը, չերրի լոլիկները, պարմեզան պանիրը և ռեհանը: Պիցցան տեղադրել նախապես տաքացրած ջեռոցում` միչև 230 C 15-20 րոպե: Հանելուց հետո, ավելացնել 1 բուռ ռուկկոլա և 5-4 ռեհանի տերև ըստ ցանկության: