Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Պապրիկաշ

Պապրիկաշը հունգարական ավանդական կերակուր է, որի հիմնական բաղադրիչներն են պղպեղը և միսը, իսկ բնորոշ հավելումը՝ թթվասերը:

Պատրաստման քայլեր

  • Սոխը մանրացնել, տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը: Ավելացնել կտրտած միսը և աղացած պղպեղը, թեթևակի տապակել: Այնուհետև լցնել կես բաժակ ջուր և շոգեխաշել:

  • Շոգեխաշած մսին ավելացնել կարմիր պղպեղն ու լոլիկը:

  • Ալյուրը լուծել 3 գդալ ջրի և թթվասերի մեջ՝ աստիճանաբար ավելացնելով խառնուրդը մսին: Եռացնել ողջ զանգվածը՝ անընդհատ խառնելով:

  • Մատուցել տաք վիճակում, կարելի է զարդարել թթվասերով և կարմիր պղպեղով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Պապրիկաշ
2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 0,6կգ խոզի կամ հավի միս
  • 3 կարմիր պղպեղ
  • 2 լոլիկ
  • 1 սոխ
  • 1 գդալ ալյուր
  • Արևածաղկի ձեթ
  • Աղ և աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • 100մլ թթվասեր
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Սոխը մանրացնել, տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը: Ավելացնել կտրտած միսը և աղացած պղպեղը, թեթևակի տապակել: Այնուհետև լցնել կես բաժակ ջուր և շոգեխաշել:

  • Քայլ 2

    Շոգեխաշած մսին ավելացնել կարմիր պղպեղն ու լոլիկը:

  • Քայլ 3

    Ալյուրը լուծել 3 գդալ ջրի և թթվասերի մեջ՝ աստիճանաբար ավելացնելով խառնուրդը մսին: Եռացնել ողջ զանգվածը՝ անընդհատ խառնելով:

  • Քայլ 4

    Մատուցել տաք վիճակում, կարելի է զարդարել թթվասերով և կարմիր պղպեղով: