Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Պաելյա՝ իսպանական խոհանոցի դասական ուտեստ

Նա, ով գոնե մեկ անգամ հանգստացել է Վալենսիայի ծովափին, անպայման կվերադառնա այնտեղ, որպեսզի հանգիստն անցկացնի՝ վայելելով իսպանական հոյակապ խոհանոցը: Այս ուտեստի անվանումը ծագում է «paella» բառից, ինչը նշանակում է մեծ թավա, որում այն հաճախ պատրաստվում է:

Պատրաստման քայլեր

  • Սպիտակ լոբին լվանալ, վրան լցնել սառը եռացրած ջուր և թողնել թրջած վիճակում 12 ժամ: Այնուհետև եփել այն նույն ջրում:

  • Հավի և ճագարի միսը լավ լվանալ և կտրտել: Կանաչ լոբին լվանալ: Լվացած լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել, մաքրել կեղևը և կտրտել:

  • Ձեթը տաքացնել մեծ թավայում, ամեն կողմից տապակել հավի մսի կտորները: Նույն թավայի մեջ լցնել ճագարի մսի կտորները և նույնպես տապակել բոլոր կողմերից:

  • Ավելացնել պատիճավոր լոբին և տապակել ևս 2-3 րոպե: Այնուհետև ավելացնել եփած լոբին և կտրտած լոլիկը:

  • Ավելացնել քաղցր պղպեղը և խառնել: Բրինձն ավելացնել աստիճանաբար՝ պաելյոն խառնելով փայտե գդալով:

  • Ավելացնել աղն ու շաֆրանը: Խառնուրդի վրա ջուր լցնել, եռացնել և եփել մարմանդ կրակի վրա՝ ծածկված կափարիչով: Ուտեստը խառնելու կարիք չկա:

  • Պաելյոն եփում են 18-20 րոպեից ոչ ավելի: Այնուհետև պետք է այն վերցնել կրակից և թողնել 5 րոպե: Մատուցվում է տաքացրած ափսեի վրա:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Պաելյա՝ իսպանական խոհանոցի դասական ուտեստ
6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 750գ հավի միս
  • 500գ ճագարի միս
  • 400գ բրինձ
  • 250գ կանաչ պատիճավոր լոբի
  • 200գ սպիտակ լոբի
  • 100գ լոլիկ
  • 50մլ արևածաղկի ձեթ
  • 800մլ ջուր
  • 1թ.գ. քաղցր կարմիր պղպեղ
  • Աղ, պղպեղ, շաֆրան
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Սպիտակ լոբին լվանալ, վրան լցնել սառը եռացրած ջուր և թողնել թրջած վիճակում 12 ժամ: Այնուհետև եփել այն նույն ջրում:

  • Քայլ 2

    Հավի և ճագարի միսը լավ լվանալ և կտրտել: Կանաչ լոբին լվանալ: Լվացած լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել, մաքրել կեղևը և կտրտել:

  • Քայլ 3

    Ձեթը տաքացնել մեծ թավայում, ամեն կողմից տապակել հավի մսի կտորները: Նույն թավայի մեջ լցնել ճագարի մսի կտորները և նույնպես տապակել բոլոր կողմերից:

  • Քայլ 4

    Ավելացնել պատիճավոր լոբին և տապակել ևս 2-3 րոպե: Այնուհետև ավելացնել եփած լոբին և կտրտած լոլիկը:

  • Քայլ 5

    Ավելացնել քաղցր պղպեղը և խառնել: Բրինձն ավելացնել աստիճանաբար՝ պաելյոն խառնելով փայտե գդալով:

  • Քայլ 6

    Ավելացնել աղն ու շաֆրանը: Խառնուրդի վրա ջուր լցնել, եռացնել և եփել մարմանդ կրակի վրա՝ ծածկված կափարիչով: Ուտեստը խառնելու կարիք չկա:

  • Քայլ 7

    Պաելյոն եփում են 18-20 րոպեից ոչ ավելի: Այնուհետև պետք է այն վերցնել կրակից և թողնել 5 րոպե: Մատուցվում է տաքացրած ափսեի վրա: