Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Մի կրոբ՝ գրասենյակային կերակուր

Սա շատ պարզ ուտեստ է, որը կարող է հանդես գալ որպես խորտիկ կամ հիմնական ճաշատեսակի խավարտ: Թաիլանդի բնակիչներն այն հաճախ ուտում են աշխատավայրում:

Պատրաստման քայլեր

  • Տաքացնել 3 բաժակ ձեթը: Բրնձի լապշան փոքր չափաբաժիններով լցնել թավայի մեջ: Երբ լապշան դառնա շագանակագույն՝ միանգամից հանել թավայից: Պատրաստի լապշան դնել թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի չորանա:

  • Հավկիթները հարել, այնուհետև լցնել եռացող ձեթի մեջ այնպես, որ ստացվեն ժապավեններ: Հանել թավայից և կտրտել:

  • Տոֆուն լավ տապակել:

  • Թավայում թողնել քիչ քանակությամբ ձեթ, վրան տապակել մարինացված սխտորը և շալոտը:

  • Խոզի միսը տապակել և կտրտել:

  • Մաքրել, կտրտել և տապակել ծովախեցգետինները: Բոլոր բաղադրիչները բացի տոֆուից խառնել և դնել ափսեի մեջ:

  • Սոուսի բաղադրիչները խառնել այնպես, որ միատարր զանգված ստացվի:

  • Լապշան մատուցել՝ կանաչ սոխով, չիլի պղպեղով և տոֆուով զարդարված: Սոուսը մատուցել փոքր ամանով, որպեսզի ճաշի ժամանակ յուրաքանչյուրը կարողանա այն լցնել լապշայի վրա:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Մի կրոբ՝ գրասենյակային կերակուր
4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Մի կրոբը՝
  • 170գ բրնձի լապշա
  • 2 հավկիթ
  • 3 ճ.գ. մանր կտրտած մարինացված սխտոր
  • 3 ճ.գ. կտրտած շալոտ (մանր կարմիր սոխ)
  • 120գ խոզի միս
  • 120գ մանր ծովախեցգետին
  • 3 բաժակ արևածաղկի ձեթ
  • Սոուսը՝
  • 1 լոլիկ
  • 2 թ.գ. հնդկարմավի խտանյութ
  • 1 թ.գ. լայմի հյութ
  • 2 թ.գ. շաքարավազ
  • 1 թ.գ. կիտրոնի կեղև
  • 1 թ.գ. ձկնային սոուս
  • Զարդարման համար՝ կանաչ սոխ, կարմիր չիլի պղպեղ և ½ բաժակ պինդ տոֆուի խորանարդիկներ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Տաքացնել 3 բաժակ ձեթը: Բրնձի լապշան փոքր չափաբաժիններով լցնել թավայի մեջ: Երբ լապշան դառնա շագանակագույն՝ միանգամից հանել թավայից: Պատրաստի լապշան դնել թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի չորանա:

  • Քայլ 2

    Հավկիթները հարել, այնուհետև լցնել եռացող ձեթի մեջ այնպես, որ ստացվեն ժապավեններ: Հանել թավայից և կտրտել:

  • Քայլ 3

    Տոֆուն լավ տապակել:

  • Քայլ 4

    Թավայում թողնել քիչ քանակությամբ ձեթ, վրան տապակել մարինացված սխտորը և շալոտը:

  • Քայլ 5

    Խոզի միսը տապակել և կտրտել:

  • Քայլ 6

    Մաքրել, կտրտել և տապակել ծովախեցգետինները: Բոլոր բաղադրիչները բացի տոֆուից խառնել և դնել ափսեի մեջ:

  • Քայլ 7

    Սոուսի բաղադրիչները խառնել այնպես, որ միատարր զանգված ստացվի:

  • Քայլ 8

    Լապշան մատուցել՝ կանաչ սոխով, չիլի պղպեղով և տոֆուով զարդարված: Սոուսը մատուցել փոքր ամանով, որպեսզի ճաշի ժամանակ յուրաքանչյուրը կարողանա այն լցնել լապշայի վրա: