Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Մեքսիկական աղցան կուս-կուսով

Համեղ ուտեստ, որը կուրախացնի ձեր մտերիմներին

Պատրաստման քայլեր

  • Չափել 1 բաժակ կուկուսը և 2 բաժակ ջուրը: Հասցնել ջուրը եռման աստիճանի, անջատել կրակը ու ավելացնել կուս-կուս: Ծածկել խուփը 7-10 րոպե:

  • Հավկիթները խաշել 5-6 րոպե, մաքրել և կտրատել 4 մասի: Կտրատել կանաչ սոխը և բոլոկին , փոքր ` մաղադանոսը և հազարը:

  • Տապակել ապխտած խոզի միսը մի փոքր քանակությամբ ձիթապտղի յուղով, տապակի մեջ, որպեսզի նրանք լինեն խրթխրթան: Համեմել կարրիի փոշիով:

  • Հավաքել աղցանը, ավելացնելով հազարի տերևներին կուկուս, բոլոկի, սոխ, Մեքսիկական խարնուրդը և րուկկոլան: Ավելացնել խրթխրթան ապխտած խոզի կտորները: Համեմել աղով, պղպեղով , կիտրոնի հյութով , ձիթապտղի յուղով և ամենը զգուշորեն խառնել: Դրեք խաշած հավկիթները ու զարդարել կանաչ ոլորի թաղանթով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Մեքսիկական աղցան կուս-կուսով
2 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • <p>1 տարա (340գ) բանջարեղենային խարնուրդ Մեքսիկական Բոնդյուել</p>
  • <p>1 բաժակ կուս-կուս</p>
  • <p>6 շերտ խոզի ապխտած միս</p>
  • <p>4 հավկիթ</p>
  • <p>8 բոկոլի</p>
  • <p>1 կիտրոն</p>
  • <p>1 կապ կանաչ սոխ</p>
  • <p>2 կապ մաղադանոս</p>
  • <p>8 հազարի տերևներ</p>
  • <p>6 լատուկի տերևներ</p>
  • <p>1 բուռ ռուկկոլա</p>
  • <p>2 թ.գ. կարրիի փոշի</p>
  • <p>կանաչ ոլորի թաղանթը</p>
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Չափել 1 բաժակ կուկուսը և 2 բաժակ ջուրը: Հասցնել ջուրը եռման աստիճանի, անջատել կրակը ու ավելացնել կուս-կուս: Ծածկել խուփը 7-10 րոպե:

  • Քայլ 2

    Հավկիթները խաշել 5-6 րոպե, մաքրել և կտրատել 4 մասի: Կտրատել կանաչ սոխը և բոլոկին , փոքր ` մաղադանոսը և հազարը:

  • Քայլ 3

    Տապակել ապխտած խոզի միսը մի փոքր քանակությամբ ձիթապտղի յուղով, տապակի մեջ, որպեսզի նրանք լինեն խրթխրթան: Համեմել կարրիի փոշիով:

  • Քայլ 4

    Հավաքել աղցանը, ավելացնելով հազարի տերևներին կուկուս, բոլոկի, սոխ, Մեքսիկական խարնուրդը և րուկկոլան: Ավելացնել խրթխրթան ապխտած խոզի կտորները: Համեմել աղով, պղպեղով , կիտրոնի հյութով , ձիթապտղի յուղով և ամենը զգուշորեն խառնել: Դրեք խաշած հավկիթները ու զարդարել կանաչ ոլորի թաղանթով: