Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Մայոնեզ

Ֆրանսիական խոհանոցում մայոնեզի հայտնվելը կապված է մի շարք լեգենդների հետ: «Մայոնեզ» բառն առաջացել է մի քանի բառից՝ ֆրանսերեն manier (խառնել), ինչպես նաև Mahón (Մինորկայի մայրաքաղաք) և Bayonne (այդ պատճառով սոուսն ի սկզբանե անվանում էին Sauce bayonnaise) քաղաքներից: Սակայն գիտնականները հակված են ծագման այլ տարբերակի՝ հին ֆրանսերեն moyeu (դեղնուց) բառից:

Պատրաստման քայլեր

  • Համոզվել, որ բոլոր բաղադրիչները սենյակային ջերմաստիճանի են:

  • Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից: Դեղնուցին ավելացնել աղը, պղպեղը, մանանեխը, քացախը և խառնել մինչև զանգվածը խտանա՝ շուրջ 2-3 րոպե:

  • Դանդաղ ավելացնել ձեթը՝ անընդհատ խառնելով, մինչև զանգվածը դառնա միատարր:

  • Համեմել ըստ ճաշակի:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Մայոնեզ
4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 4 հավկիթ
  • 3 գդալ սպիտակ գինու քացախ, կարելի է փոխարինել թարմ քամած կիտրոնի հյութով
  • 1 գդալ կծու մանանեխ
  • 1 գդալ աղ
  • 2 բաժակ խաղողի կորիզի յուղ
  • 1 պտղունց սպիտակ պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Համոզվել, որ բոլոր բաղադրիչները սենյակային ջերմաստիճանի են:

  • Քայլ 2

    Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից: Դեղնուցին ավելացնել աղը, պղպեղը, մանանեխը, քացախը և խառնել մինչև զանգվածը խտանա՝ շուրջ 2-3 րոպե:

  • Քայլ 3

    Դանդաղ ավելացնել ձեթը՝ անընդհատ խառնելով, մինչև զանգվածը դառնա միատարր:

  • Քայլ 4

    Համեմել ըստ ճաշակի: