Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Մարինացված սաղմոն ոսպի աղցանով

Ֆրանսիական խոհանոցում ծովամթերքը նշանակալից դեր ունի: Մարինացված սաղմոնը ոչ միայն առողջարար է, այլև շատ համեղ:

Պատրաստման քայլեր

  • Խառնել մարինադի բաղադրամասերը, լցնել խառնուրդը սաղմոնի վրա և դնել սառնարանը մի քանի ժամով:

  • Եփել ոսպը պղպեղի հատիկների, սխտորի և դափնու տերևի հետ, վերջում ավելացնել աղ: Եփած ոսպը պետք է մնա պինդ:

  • Գազարը թեթևակի եփել ջրում, քամել, այնուհետև սառեցնել սառը ջրում այնպես, որ պինդ մնա:

  • Խառնել ոսպը, գազարը, սոխ-շալոտը և սոուսը: Թողնել որոշ ժամանակով, որպեսզի համերը խառնվեն:

  • Հանել սաղմոնը մարինադից, քամել, կտրել բարակ շերտերով:

  • Մատուցումը. սաղմոնի շերտերը շարել ափսեի մեջ, վրան լցնել ոսպով աղցանը:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Մարինացված սաղմոն ոսպի աղցանով
3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 100գ կանաչ ոսպ
  • 3 կտոր ոսկրահան արված թարմ սաղմոն
  • 1 սոխ-շալոտ
  • 1/2 խորհանարդաձև կտրտած գազար
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 3 հատիկ սև պղպեղ
  • Դափնու տերև
  • Սոուսը.
  • 1/2 ճաշի գդալ սոյայի սոուս
  • 1 ճաշի գդալ ձեթ
  • Մի շերտ աղացած կոճապղպեղ
  • Մի շերտ վասաբիի փոշի
  • Խորհանարդաձև կտրտած սոխ-շալոտ
  • Մարինադ.
  • 1/2 բաժակ ջուր
  • 1/4 բաժակ լիմոնի հյութ
  • Սոյայի թույլ սոուս
  • Մի շերտ աղացած կոճապղպեղ
  • Մի մեծ շերտ վասաբիի փոշի
  • Մի պճեղ ճզմած սխտոր
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Խառնել մարինադի բաղադրամասերը, լցնել խառնուրդը սաղմոնի վրա և դնել սառնարանը մի քանի ժամով:

  • Քայլ 2

    Եփել ոսպը պղպեղի հատիկների, սխտորի և դափնու տերևի հետ, վերջում ավելացնել աղ: Եփած ոսպը պետք է մնա պինդ:

  • Քայլ 3

    Գազարը թեթևակի եփել ջրում, քամել, այնուհետև սառեցնել սառը ջրում այնպես, որ պինդ մնա:

  • Քայլ 4

    Խառնել ոսպը, գազարը, սոխ-շալոտը և սոուսը: Թողնել որոշ ժամանակով, որպեսզի համերը խառնվեն:

  • Քայլ 5

    Հանել սաղմոնը մարինադից, քամել, կտրել բարակ շերտերով:

  • Քայլ 6

    Մատուցումը. սաղմոնի շերտերը շարել ափսեի մեջ, վրան լցնել ոսպով աղցանը: