Պատրաստման քայլեր
-
Խառնել մարինադի բաղադրամասերը, լցնել խառնուրդը սաղմոնի վրա և դնել սառնարանը մի քանի ժամով:
-
Եփել ոսպը պղպեղի հատիկների, սխտորի և դափնու տերևի հետ, վերջում ավելացնել աղ: Եփած ոսպը պետք է մնա պինդ:
-
Գազարը թեթևակի եփել ջրում, քամել, այնուհետև սառեցնել սառը ջրում այնպես, որ պինդ մնա:
-
Խառնել ոսպը, գազարը, սոխ-շալոտը և սոուսը: Թողնել որոշ ժամանակով, որպեսզի համերը խառնվեն:
-
Հանել սաղմոնը մարինադից, քամել, կտրել բարակ շերտերով:
-
Մատուցումը. սաղմոնի շերտերը շարել ափսեի մեջ, վրան լցնել ոսպով աղցանը: