This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Մանր ծովախեցգետիններ բանջարեղենով

Ֆորրեստ Գամփը մանր ծովախեցգետինների շնորհիվ հսկայական գումար աշխատեց: Ծովային մենյուի մեջ այս մթերքը կարևոր տեղ է զբաղեցնում: Ծովից հեռանալուն զուգընթաց՝ ծովախեցգետնի գինն աճում է և այն համարվում է ավելի նրբաճաշակ մթերք:

Preparation steps

  • Բրոկկոլին բաժանել մասերի, բամբուկը կտրտել երկար, բարակ կտորների, իսկ գազարը կտրտել ծաղկի տեսքով կտորների: Բրոկկոլին և գազարը մի փոքր եփել եռացող ջրի մեջ և սառեցնել:
  • Սոյայի սոուսը, ձկան արգանակը, միրինը և աղը խառնել կաթսայի մեջ և եռացնել: Այնուհետև ավելացնել գազարն ու բամբուկը, եփել մինչև բամբուկի ծիլերը դառնան շագանակագույն (մոտ 6 րոպե): Բանջարեղենը զարդարել բրոկկոլիի ճյուղերով և վրան մեկ գդալ արգանակ լցնել մատուցելուց առաջ:
  • Ծովախեցգետինը մաքրել՝ պոչերը թողնելով, վրան աղ լցնել, այնուհետև թաթախել դրանք կարտոֆիլի ալյուրի մեջ և ավելորդ ալյուրը թափ տալ վրայից: Իջեցնել ծովախեցգետինները եռացող ջրի մեջ (2 բաժակ) 10 վայրկյանով: Այնուհետև ծովախեցգետինները ողողել սառը ջրով:
  • Եռացնել 2 բաժակ ջուր և եփել մաքրած և կտրտած լոբին մոտ 8 րոպե: Այնուհետև լվանալ լոբին սառը ջրում: Լոբու համեմունքները խառնել կաթսայի մեջ, եռացնել և ավելացնել լոբին:
  • Վերցնել մեկ այլ կաթսա, խառնել և եռացնել ծովախեցգետինների համար նախատեսված համեմունքները, ավելացնել ծովախեցգետինները և ձվի դեղնուցը (զգուշորեն և մարմանդ կրակի վրա): Եփել 2 րոպե փակ կափարիչով մարմանդ կրակի վրա:
  • Մատուցում՝ տեղադրել ծովախեցգետինը մեծ ափսեի վրա և զարդարել լոբիով: Բանջարեղենը մատուցել առանձին:

Recipes that might interest you

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 persons over 45 min Hard
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 persons 15-30 min Easy
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 persons over 45 min Medium
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 persons over 45 min Easy
Մանր ծովախեցգետիններ բանջարեղենով
3 persons over 45 min Hard
Ingredients
  • 18 միջին չափի մանր ծովախեցգետին
  • 500գ պատիճավոր լոբի
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Լոբու համար համեմունք՝
  • 1 բաժակ ձկան արգանակ
  • 1 գդալ միրին
  • 3 գդալ սակե
  • 1/4 թ.գ. աղ
  • 1/4 գդալ սոյայի սոուս
  • Ծովախեցգետինների համար համեմունք՝
  • 6 գդալ ձկան արգանակ
  • 4 լավ հարած դեղնուց
  • 1 գդալ միրին
  • 1/2 գդալ աղ
  • 1/4 բաժակ սակե
  • Անհրաժեշտ բանջարեղեն՝
  • 1 միջին չափի բրոկոլի
  • 1 մեծ գազար
  • 1 կտոր բամբուկի ծիլ
  • 1/2 բաժակ սակե
  • 3 գդալ սոյայի սոուս
  • 1 բաժակ դասի (ճապոնական արգանակ)
  • 3 գդալ միրին
Preparation steps
  • Step 1

    Բրոկկոլին բաժանել մասերի, բամբուկը կտրտել երկար, բարակ կտորների, իսկ գազարը կտրտել ծաղկի տեսքով կտորների: Բրոկկոլին և գազարը մի փոքր եփել եռացող ջրի մեջ և սառեցնել:

  • Step 2

    Սոյայի սոուսը, ձկան արգանակը, միրինը և աղը խառնել կաթսայի մեջ և եռացնել: Այնուհետև ավելացնել գազարն ու բամբուկը, եփել մինչև բամբուկի ծիլերը դառնան շագանակագույն (մոտ 6 րոպե): Բանջարեղենը զարդարել բրոկկոլիի ճյուղերով և վրան մեկ գդալ արգանակ լցնել մատուցելուց առաջ:

  • Step 3

    Ծովախեցգետինը մաքրել՝ պոչերը թողնելով, վրան աղ լցնել, այնուհետև թաթախել դրանք կարտոֆիլի ալյուրի մեջ և ավելորդ ալյուրը թափ տալ վրայից: Իջեցնել ծովախեցգետինները եռացող ջրի մեջ (2 բաժակ) 10 վայրկյանով: Այնուհետև ծովախեցգետինները ողողել սառը ջրով:

  • Step 4

    Եռացնել 2 բաժակ ջուր և եփել մաքրած և կտրտած լոբին մոտ 8 րոպե: Այնուհետև լվանալ լոբին սառը ջրում: Լոբու համեմունքները խառնել կաթսայի մեջ, եռացնել և ավելացնել լոբին:

  • Step 5

    Վերցնել մեկ այլ կաթսա, խառնել և եռացնել ծովախեցգետինների համար նախատեսված համեմունքները, ավելացնել ծովախեցգետինները և ձվի դեղնուցը (զգուշորեն և մարմանդ կրակի վրա): Եփել 2 րոպե փակ կափարիչով մարմանդ կրակի վրա:

  • Step 6

    Մատուցում՝ տեղադրել ծովախեցգետինը մեծ ափսեի վրա և զարդարել լոբիով: Բանջարեղենը մատուցել առանձին:

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description