Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Լեչո՝ ավանդական հունգարական կերակուր

Մատուցվում է մսային ուտեստների հետ: Սակայն գոյություն ունի այս բաղադրատոմսի շատ տարատեսակներ՝ կախված ավելացվող մսի տեսակից: Օրինակ, կտրտած երշիկի հետ լեչոն դառնում է առանձին, սննդարար ուտեստ:

Պատրաստման քայլեր

  • Կարմիր պղպեղը լվանալ, մաքրել սերմերից և կտրատել երկարավուն շերտերի: Լոլիկների վրա եռացած ջուր լցնել, մաքրել կեղևը և կտրտել մանր կտորների: Սոխը ևս կտրատել:

  • Թավայի վրա տաքացնել ձեթը և տապակել սոխը մինչև դառնա ոսկեգույն: Ավելացնել կարմիր պղպեղը, վրան ջուր լցնել և շոգեխաշել 10 րոպե:

  • Ավելացնել լոլիկը, այնուհետև աղն ու աղացած պղպեղն ըստ ճաշակի: Շոգեխաշել ևս 15 րոպե:

  • Մատուցել տաք վիճակում՝ որպես մսային ուտեստների հետ խավարտ կամ որպես առանձին ուտեստ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Լեչո՝ ավանդական հունգարական կերակուր
3 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1կգ կարմիր պղպեղ
  • 0,6կգ լոլիկ
  • 2 միջին չափի սոխ
  • Արևածաղկի ձեթ
  • Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Կարմիր պղպեղը լվանալ, մաքրել սերմերից և կտրատել երկարավուն շերտերի: Լոլիկների վրա եռացած ջուր լցնել, մաքրել կեղևը և կտրտել մանր կտորների: Սոխը ևս կտրատել:

  • Քայլ 2

    Թավայի վրա տաքացնել ձեթը և տապակել սոխը մինչև դառնա ոսկեգույն: Ավելացնել կարմիր պղպեղը, վրան ջուր լցնել և շոգեխաշել 10 րոպե:

  • Քայլ 3

    Ավելացնել լոլիկը, այնուհետև աղն ու աղացած պղպեղն ըստ ճաշակի: Շոգեխաշել ևս 15 րոպե:

  • Քայլ 4

    Մատուցել տաք վիճակում՝ որպես մսային ուտեստների հետ խավարտ կամ որպես առանձին ուտեստ: