Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Լազանյա՝ իտալական ջեռեփուկ պաստայով, մսով և բանջարեղենով

Իտալական ջեռեփուկ պաստայից և բանջարեղենով աղացած մսից:

Պատրաստման քայլեր

  • Լազանյայի շերտերը եփել աղի ջրում մոտավորապես 5 րոպե: Հանել ջրից և փռել առանձին, որպեսզի չկպչեն իրար:
  • Կաթսայի մեջ լցնել կտրտած լոլիկը, ավելացնել ռեհան և օրեգանո: Մանր կտրատել սմբուկը, դդմիկը, պղպեղը, լցնել լոլիկներով կաթսայի մեջ և տապակել մարմանդ կրակի վրա:
  • Սոխը կտրատել քառակուսիներով, վրան աղ և պղպեղ լցնել և տապակել: Տապակելու վերջում ավելացնել ճզմած սխտորը, մի փոքր տապակել, որից հետո ավելացնել խառնուրդը սոուսին:
  • Միսը խառնել սոխի հետ և տապակել մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե: Երբ միսը տապակվել է, ավելացնել տոմատի մածուկը և տապակել ևս մի քանի րոպե:
  • Ավելացնել սոուսը, համեմել ըստ ճաշակի և վերցնել կրակից:
  • Պանրի սոուսի պատրաստման համար հալեցնել կարագը թավայի մեջ և ավելացնել ալյուրը: Այս խառնուրդը տաքացնել մինչև ալյուրը թեթևակի տապակվի, հետո անընդհատ խառնելով ավելացնել կաթը մինչև ստացվի թանձր թթվասերի խտության զանգված:
  • Ավելացնել քերած պանիրը և եփել մինչև այն հալվի: Համեմել պղպեղով և քերած մշկընկույզով:
  • Ջեռեփուկի տարայի հատակին կարագ քսել: Այնուհետև շերտ առ շերտ դնել լազանյան, պանրի սոուսը և միսը, վրան պանիր քերել և կրկնել շերտերը մինչև բաղադրիչները վերջանան:
  • Վրան շաղ տալ պանիր և ռեհան:
  • Եփել 30 րոպե 190 C° ջերմաստիճանում:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Լազանյա՝ իտալական ջեռեփուկ պաստայով, մսով և բանջարեղենով
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 3 տարա լոլիկ
  • 1 տարա տոմատի մածուկ
  • 1 մանր դդմիկ
  • 1 սմբուկ
  • 2 միջին չափի սոխ
  • 3 պճեղ սխտոր, 2 պղպեղ
  • 500 գ աղացած միս
  • 500 գ սուր հոտավետ պանիր
  • 250 գ պանիր:
  • Լազանյայի պանրի սոուսը.
  • 2 ճաշի գդալ կարագ
  • 4 ճաշի գդալ ալյուր
  • 2 բաժակ կաթ
  • Համեմունքներ.
  • աղացած մշկընկույզ
  • ռեհան
  • օրեգանո
  • պղպեղ
  • աղ
  • մի շերտ կարմիր պղպեղ
  • Հավելումներ.
  • կարագ թխվածքաճաշը ծածկելու համար
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Լազանյայի շերտերը եփել աղի ջրում մոտավորապես 5 րոպե: Հանել ջրից և փռել առանձին, որպեսզի չկպչեն իրար:

  • Քայլ 2

    Կաթսայի մեջ լցնել կտրտած լոլիկը, ավելացնել ռեհան և օրեգանո: Մանր կտրատել սմբուկը, դդմիկը, պղպեղը, լցնել լոլիկներով կաթսայի մեջ և տապակել մարմանդ կրակի վրա:

  • Քայլ 3

    Սոխը կտրատել քառակուսիներով, վրան աղ և պղպեղ լցնել և տապակել: Տապակելու վերջում ավելացնել ճզմած սխտորը, մի փոքր տապակել, որից հետո ավելացնել խառնուրդը սոուսին:

  • Քայլ 4

    Միսը խառնել սոխի հետ և տապակել մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե: Երբ միսը տապակվել է, ավելացնել տոմատի մածուկը և տապակել ևս մի քանի րոպե:

  • Քայլ 5

    Ավելացնել սոուսը, համեմել ըստ ճաշակի և վերցնել կրակից:

  • Քայլ 6

    Պանրի սոուսի պատրաստման համար հալեցնել կարագը թավայի մեջ և ավելացնել ալյուրը: Այս խառնուրդը տաքացնել մինչև ալյուրը թեթևակի տապակվի, հետո անընդհատ խառնելով ավելացնել կաթը մինչև ստացվի թանձր թթվասերի խտության զանգված:

  • Քայլ 7

    Ավելացնել քերած պանիրը և եփել մինչև այն հալվի: Համեմել պղպեղով և քերած մշկընկույզով:

  • Քայլ 8

    Ջեռեփուկի տարայի հատակին կարագ քսել: Այնուհետև շերտ առ շերտ դնել լազանյան, պանրի սոուսը և միսը, վրան պանիր քերել և կրկնել շերտերը մինչև բաղադրիչները վերջանան:

  • Քայլ 9

    Վրան շաղ տալ պանիր և ռեհան:

  • Քայլ 10

    Եփել 30 րոպե 190 C° ջերմաստիճանում: