Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Խորոված տավարի սուկի

Չեխական ավանդական կերակուր՝ տավարի միսը բանջարեղենով, բուրավետ սոուսի մեջ:

Պատրաստման քայլեր

  • Տավարի սուկին տրորել աղով և պղպեղով, մի փոքր տապակել երկու կողմից հալված խոզի սալի մեջ, վերցնել կրակից:

  • Բանջարեղենը կտրտել և մի փոքր տապակել համեմունքների հետ նույն յուղի մեջ, ինչ տավարի սուկին:

  • Միսը դնել հրակայուն ամանի մեջ, վրան լցնել բանջարեղենը, մնացած սալը, համեմունքները և կարագը:

  • Խորովել 15-20 րոպե 180-190° ջերմաստիճանի տակ՝ ժամանակի կեսն անցնելուց հետո միսը շրջելով:

  • 15-20 րոպե անց ավելացնել արգանակը և խորովել ևս 15-20 րոպե:

  • Պատրաստելուց հետո միսը կտրել շերտերով:

  • Սոուսը քամել (կամ հարիչի օգնությամբ դարձնել միատարր զանգված) և խտացնել՝ թթվասերի կամ ալյուրի օգնությամբ:

  • Մատուցել կնեդլիկների հետ՝ ամբողջի վրա լցնելով պատրաստված սոուսը:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Խորոված տավարի սուկի
3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 0,6կգ տավարի սուկի
  • 60գ խոզի սալ
  • 2 գլուխ սոխ
  • 0,5 նեխուր
  • 2 գազար
  • 2 մաղադանոս
  • 0,25լ արգանակ
  • 0,25լ թթվասեր
  • 0,25 բաժակ ալյուր
  • 2 գդալ կարագ
  • Պղպեղ, աղ, դափնու տերև, հոտավետ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի:
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Տավարի սուկին տրորել աղով և պղպեղով, մի փոքր տապակել երկու կողմից հալված խոզի սալի մեջ, վերցնել կրակից:

  • Քայլ 2

    Բանջարեղենը կտրտել և մի փոքր տապակել համեմունքների հետ նույն յուղի մեջ, ինչ տավարի սուկին:

  • Քայլ 3

    Միսը դնել հրակայուն ամանի մեջ, վրան լցնել բանջարեղենը, մնացած սալը, համեմունքները և կարագը:

  • Քայլ 4

    Խորովել 15-20 րոպե 180-190° ջերմաստիճանի տակ՝ ժամանակի կեսն անցնելուց հետո միսը շրջելով:

  • Քայլ 5

    15-20 րոպե անց ավելացնել արգանակը և խորովել ևս 15-20 րոպե:

  • Քայլ 6

    Պատրաստելուց հետո միսը կտրել շերտերով:

  • Քայլ 7

    Սոուսը քամել (կամ հարիչի օգնությամբ դարձնել միատարր զանգված) և խտացնել՝ թթվասերի կամ ալյուրի օգնությամբ:

  • Քայլ 8

    Մատուցել կնեդլիկների հետ՝ ամբողջի վրա լցնելով պատրաստված սոուսը: