Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Խորոված սաղմոն փափուկ եգիպտացորենով

Մի հիանալի ուտեստ, որը կուրախացնի ձեր համը:

Պատրաստման քայլեր

  • Նախ, կտրեք մեկ բուլղարական պղպեղը խորանարդիկների տեսքով, իսկ երկրորդը կտրում եք մանր կտորներով սոխի, կիտրոնի և լայմի ուղիղ կեսը (նախապես կտրել 2 մասի): Համեմեք սաղմոնը աղով, պղպեղով, անուշաբույր խոտաբույսերով, խնկունու, ձիթապտղի յուղով և կիտրոնի հյութով: Տաքացրած գրիլը մի քիչ յուղով շաղ տվեք, ապա ավելացրեք սաղմոնը և թողեք 5-8 րոպե ՝ կախված գրիլի և ձկան հաստությունից, կես լայմի հետ միասին, իսկ մյուս կեսը քամեք սաղմոնի վրա:

  • Մանր կտրատած սոխը, տապակեք ձիթայուղով և մի քիչ կարագով, ավելացրեք բուլղարական պղպեղե խորանարդիկները և համեմեք աղով ու պղպեղով: Դատարկեք եգիպտացորենը բանկայից՝ առանց հեղուկի, խառնեք և լցրեք սպիտակ գինին: 3 րոպե հետո ավելացրեք մեղրը, քաղցր չիլիի սոուսը և 1 բաժակ բանջարեղենային արգանակ, ապա շաղ տալ մաղադանոսն ու եփել 5-10 րոպե, մինչև բուլղարական պղպեղը մի փոքր փափկի:

  • Պատրաստեք սաղմոնի սոուսը արևածաղկի սերմերից, որոնք պետք է տաքացնեք յուղի մեջ, որից հետո ավելացրեք բուլղարական պղպեղի խորանարդիկները, սպիտակ գինին և համեմեք աղով ու պղպեղով: Այնուհետև ավելացրեք ֆրանսիական մանանեխը, մեղր և բանջարեղենային արգանակը: Թողեք, որ այն լավ եռա, ապա խառնեք: Տեղադրեք եգիպտացորենը և պղպեղը ափսեի կամ սարահարթի վրա, ապա սաղմոնը և պղպեղի սոուսը: Զարդարեք բալի ճյուղերով, խնկունու տերևներով, միկրոգրինով և բողկով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Խորոված սաղմոն փափուկ եգիպտացորենով
2 անձի համար 30-45 րոպե Բարդ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1 հատ (340 գ) “Bonduelle”-ի փափուկ եգիպտացորեն
  • 2 կտոր (400 գ) սաղմոն
  • 2 բուլղարական պղպեղ
  • 1 կիտրոն
  • 1 լայմ
  • 1 մեծ սոխ
  • 1 բալի ճյուղ
  • 2 բաժակ բանջարեղենային արգանակ
  • 1 բաժակ սպիտակ գինի
  • 5 ճ/գ ձիթապտղի յուղ
  • 3 ճ/գ մեղր
  • 3 ճ/գ ֆրանսիական մանանեխ
  • 2 ճ/գ կարագ
  • 2 ճ/գ քաղցր չիլիի սոուս
  • 3 ճյուղ խնկունի (հազրեվարդ)
  • 1/2 բաժակ արևածաղկի սերմ
  • 1 բողկ
  • 1/2 փունջ մաղադանոս
  • միկրոգրին (կանաչու տեսակ)
  • աղ
  • պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Նախ, կտրեք մեկ բուլղարական պղպեղը խորանարդիկների տեսքով, իսկ երկրորդը կտրում եք մանր կտորներով սոխի, կիտրոնի և լայմի ուղիղ կեսը (նախապես կտրել 2 մասի): Համեմեք սաղմոնը աղով, պղպեղով, անուշաբույր խոտաբույսերով, խնկունու, ձիթապտղի յուղով և կիտրոնի հյութով: Տաքացրած գրիլը մի քիչ յուղով շաղ տվեք, ապա ավելացրեք սաղմոնը և թողեք 5-8 րոպե ՝ կախված գրիլի և ձկան հաստությունից, կես լայմի հետ միասին, իսկ մյուս կեսը քամեք սաղմոնի վրա:

  • Քայլ 2

    Մանր կտրատած սոխը, տապակեք ձիթայուղով և մի քիչ կարագով, ավելացրեք բուլղարական պղպեղե խորանարդիկները և համեմեք աղով ու պղպեղով: Դատարկեք եգիպտացորենը բանկայից՝ առանց հեղուկի, խառնեք և լցրեք սպիտակ գինին: 3 րոպե հետո ավելացրեք մեղրը, քաղցր չիլիի սոուսը և 1 բաժակ բանջարեղենային արգանակ, ապա շաղ տալ մաղադանոսն ու եփել 5-10 րոպե, մինչև բուլղարական պղպեղը մի փոքր փափկի:

  • Քայլ 3

    Պատրաստեք սաղմոնի սոուսը արևածաղկի սերմերից, որոնք պետք է տաքացնեք յուղի մեջ, որից հետո ավելացրեք բուլղարական պղպեղի խորանարդիկները, սպիտակ գինին և համեմեք աղով ու պղպեղով: Այնուհետև ավելացրեք ֆրանսիական մանանեխը, մեղր և բանջարեղենային արգանակը: Թողեք, որ այն լավ եռա, ապա խառնեք: Տեղադրեք եգիպտացորենը և պղպեղը ափսեի կամ սարահարթի վրա, ապա սաղմոնը և պղպեղի սոուսը: Զարդարեք բալի ճյուղերով, խնկունու տերևներով, միկրոգրինով և բողկով: