This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Խոհարարի աղցան

Խոհարարի աղցանն ամենից առաջ իրենից ներկայացնում է տարբեր բաղադրամասերով հազարի թերթիկներ: Ստանդարտ բաղադրատոմսը հնարավոր է փոփոխել տարբեր ձևով՝ ավելացնելով միս կամ ձուկ, կամ փոխարինելով վինեգրետը մայոնեզով սոուսով:

Preparation steps

  • Հազարի թերթիկները լվացեք, չորացրեք և կտրատեք մանր կտորների:
  • Եփեք ձուն՝ մինչև պնդանալը:
  • Լոլիկները կտրատեք ութ մասի, սոխը՝ բարակ շերտերի, պանիրը՝ քառակուսի կտորների, իսկ գազարը՝ երկար կտորների:
  • Ձիթապտղի յուղը խառնեք խաղողի քացախի և ճզմած սխտորի հետ և համեմեք աղով և պղպեղով:
  • Մատուցում. Տեղադրեք կտրատած պանիրն ու բանջարեղենը հազարի տերևների վրա, ավելացրեք եգիպտացորեն, խառնուրդի վրա տեղադրեք ձուն՝ երկու կամ չորս մասի կիսած, և վրան լցրեք աղցանի սոուսը:

Recipes that might interest you

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 persons over 45 min Hard
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 persons 15-30 min Easy
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 persons over 45 min Medium
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 persons over 45 min Easy
Խոհարարի աղցան
4 persons over 45 min Easy
Ingredients
  • 1 տարա (340գ) եգիպտացորեն Բոնդյուել
  • Գազար
  • Հազար
  • Լավ եփած ձու
  • Լոլիկ
  • Սոխ
  • Դեղին պանիր
  • Ձիթապտղի յուղ
  • Խաղողի քացախ
  • Սխտոր
  • Աղ, պղպեղ
Preparation steps
  • Step 1

    Հազարի թերթիկները լվացեք, չորացրեք և կտրատեք մանր կտորների:

  • Step 2

    Եփեք ձուն՝ մինչև պնդանալը:

  • Step 3

    Լոլիկները կտրատեք ութ մասի, սոխը՝ բարակ շերտերի, պանիրը՝ քառակուսի կտորների, իսկ գազարը՝ երկար կտորների:

  • Step 4

    Ձիթապտղի յուղը խառնեք խաղողի քացախի և ճզմած սխտորի հետ և համեմեք աղով և պղպեղով:

  • Step 5

    Մատուցում. Տեղադրեք կտրատած պանիրն ու բանջարեղենը հազարի տերևների վրա, ավելացրեք եգիպտացորեն, խառնուրդի վրա տեղադրեք ձուն՝ երկու կամ չորս մասի կիսած, և վրան լցրեք աղցանի սոուսը:

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description