Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Խոհարարի աղցան

Խոհարարի աղցանն ամենից առաջ իրենից ներկայացնում է տարբեր բաղադրամասերով հազարի թերթիկներ: Ստանդարտ բաղադրատոմսը հնարավոր է փոփոխել տարբեր ձևով՝ ավելացնելով միս կամ ձուկ, կամ փոխարինելով վինեգրետը մայոնեզով սոուսով:

Պատրաստման քայլեր

  • Հազարի թերթիկները լվացեք, չորացրեք և կտրատեք մանր կտորների:
  • Եփեք ձուն՝ մինչև պնդանալը:
  • Լոլիկները կտրատեք ութ մասի, սոխը՝ բարակ շերտերի, պանիրը՝ քառակուսի կտորների, իսկ գազարը՝ երկար կտորների:
  • Ձիթապտղի յուղը խառնեք խաղողի քացախի և ճզմած սխտորի հետ և համեմեք աղով և պղպեղով:
  • Մատուցում. Տեղադրեք կտրատած պանիրն ու բանջարեղենը հազարի տերևների վրա, ավելացրեք եգիպտացորեն, խառնուրդի վրա տեղադրեք ձուն՝ երկու կամ չորս մասի կիսած, և վրան լցրեք աղցանի սոուսը:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Խոհարարի աղցան
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1 տարա (340գ) եգիպտացորեն Բոնդյուել
  • Գազար
  • Հազար
  • Լավ եփած ձու
  • Լոլիկ
  • Սոխ
  • Դեղին պանիր
  • Ձիթապտղի յուղ
  • Խաղողի քացախ
  • Սխտոր
  • Աղ, պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Հազարի թերթիկները լվացեք, չորացրեք և կտրատեք մանր կտորների:

  • Քայլ 2

    Եփեք ձուն՝ մինչև պնդանալը:

  • Քայլ 3

    Լոլիկները կտրատեք ութ մասի, սոխը՝ բարակ շերտերի, պանիրը՝ քառակուսի կտորների, իսկ գազարը՝ երկար կտորների:

  • Քայլ 4

    Ձիթապտղի յուղը խառնեք խաղողի քացախի և ճզմած սխտորի հետ և համեմեք աղով և պղպեղով:

  • Քայլ 5

    Մատուցում. Տեղադրեք կտրատած պանիրն ու բանջարեղենը հազարի տերևների վրա, ավելացրեք եգիպտացորեն, խառնուրդի վրա տեղադրեք ձուն՝ երկու կամ չորս մասի կիսած, և վրան լցրեք աղցանի սոուսը: