Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Կետբուլար՝ մսային կոլոլակներ

Շվեդական խոհանոցը նրբաճաշակ չէ, սակայն ուտեստների մեծամասնությունը հեշտ է պատրաստվում տնային պայմաններում և շատ օգտակար է: Կետբուլարի պատրաստումը ևս շատ ժամանակ չի խլի Ձեզանից և բազմազանություն կմտցնի Ձեր ամենօրյա ճաշացանկում:

Պատրաստման քայլեր

  • Խառնել թթվասերն ու պաքսիմատը և թողնել 5 րոպե: Տապակել սոխը: Պաքսիմատին ավելացնել ֆարշը, հավկիթը, համեմունքները և տապակած սոխը, դարձնել միատարր զանգված և դնել սառնարանը մի քանի ժամով:

  • Պատրաստված ֆարշից կազմել փոքր կոլոլակներ (մոտավորապես ընկույզի չափ) և թողնել 30 րոպեով: Ջեռոցի թավայի վրա ձեթ քսել և վրան տեղադրել կոլոլակները: Եփել ջեռոցում 90-100ºС ջերմաստիճանում մոտ 5-10 րոպե:

  • Պատրաստել սոուսը. տապակել կիսաշրջանաձև կտրտած սոխը, լցնել գինին և եռացնել: Ավելացնել արգանակը և եփել առանց կափարիչի 10 րոպե՝ անընդհատ խառնելով: Ավելացնել մանանեխը և տոմատի մածուկը, համեմել:

  • Տաք կոլոլակները մատուցել սոուսի հետ և զարդարել հապալասով: Շվեդերը կետբուլարն ուտում են կարտոֆիլի խյուսի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Կետբուլար՝ մսային կոլոլակներ
4 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Կոլոլակները՝
  • 500գ խառը մսային ֆարշ
  • 1/2 բաժակ պաքսիմատ
  • 1 հավկիթ
  • 1/2 բաժակ թթվասեր
  • 1 գլուխ սոխ
  • 4 ճ.գ. կարագ
  • Մաղադանոս, աղ, պղպեղ
  • Արևածաղկի ձեթ
  • Սոուսը՝
  • 1 գլուխ սոխ
  • 1 ճ.գ. կարագ
  • 200գ սպիտակ գինի
  • 600գ տավարի մսի արգանակ
  • 2 թ.գ. մանանեխ
  • 3 ճ.գ. տոմատի մածուկ
  • Պահածոյացված հապալաս
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Խառնել թթվասերն ու պաքսիմատը և թողնել 5 րոպե: Տապակել սոխը: Պաքսիմատին ավելացնել ֆարշը, հավկիթը, համեմունքները և տապակած սոխը, դարձնել միատարր զանգված և դնել սառնարանը մի քանի ժամով:

  • Քայլ 2

    Պատրաստված ֆարշից կազմել փոքր կոլոլակներ (մոտավորապես ընկույզի չափ) և թողնել 30 րոպեով: Ջեռոցի թավայի վրա ձեթ քսել և վրան տեղադրել կոլոլակները: Եփել ջեռոցում 90-100ºС ջերմաստիճանում մոտ 5-10 րոպե:

  • Քայլ 3

    Պատրաստել սոուսը. տապակել կիսաշրջանաձև կտրտած սոխը, լցնել գինին և եռացնել: Ավելացնել արգանակը և եփել առանց կափարիչի 10 րոպե՝ անընդհատ խառնելով: Ավելացնել մանանեխը և տոմատի մածուկը, համեմել:

  • Քայլ 4

    Տաք կոլոլակները մատուցել սոուսի հետ և զարդարել հապալասով: Շվեդերը կետբուլարն ուտում են կարտոֆիլի խյուսի հետ: