Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Աղցան կեսար հավով

Կեսար աղցանն առաջին անգամ մատուցվել է իտալացիների կողմից 20-րդ դարի 20-ականներին: Այն ունի տարբեր տարատեսակներ՝ տոստերով, հավով կամ անչոուսներով:

Պատրաստման քայլեր

  • Լվացեք, չորացրեք և կտրատեք հազարի թերթիկները փոքր կտորների:

  • Միսը կտրատեք խորանարդաձև և մի քանի րոպե տապակեք՝ ավելացնելով աղ և պղպեղ:

  • Խառնեք ձիթապտղի յուղը, ձվի դեղնուցը, մանանեխը, կիտրոնի հյութը, ճզմած սխտորն ու քերած պարմեզանը: Ավելացրեք աղ, պղպեղ և շաքարավազ ըստ ճաշակի:

  • Հացը կտրատեք խորանարդաձև և տապակեք սխտորի մեկ ճզմած գլխիկի հետ (կամ կարող եք սխտորը քսել հացի պատրաստի կտորների վրա):

  • Մատուցումը. Տեղադրեք հավի կտորները հազարի թերթիկների վրա, վրան լցրեք սոուսը և շաղ տվեք քերած պարմեզանը:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Աղցան կեսար հավով
2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1 գլուխ ռոմանական կամ այսբերգ աղցանի թերթիկներ
  • 1 հավի ֆիլե
  • 1 գլուխ հաց կամ տոստ
  • 1/2 բաժակ ձիթապտղի յուղ
  • 1 թեյի գդալ մանանեխ
  • 1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ
  • 1 ձվի դեղնուց
  • 2 սխտորի գլխիկներ
  • 25գ պարմեզան պանիր
  • Աղ, պղպեղ, շաքարավազ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Լվացեք, չորացրեք և կտրատեք հազարի թերթիկները փոքր կտորների:

  • Քայլ 2

    Միսը կտրատեք խորանարդաձև և մի քանի րոպե տապակեք՝ ավելացնելով աղ և պղպեղ:

  • Քայլ 3

    Խառնեք ձիթապտղի յուղը, ձվի դեղնուցը, մանանեխը, կիտրոնի հյութը, ճզմած սխտորն ու քերած պարմեզանը: Ավելացրեք աղ, պղպեղ և շաքարավազ ըստ ճաշակի:

  • Քայլ 4

    Հացը կտրատեք խորանարդաձև և տապակեք սխտորի մեկ ճզմած գլխիկի հետ (կամ կարող եք սխտորը քսել հացի պատրաստի կտորների վրա):

  • Քայլ 5

    Մատուցումը. Տեղադրեք հավի կտորները հազարի թերթիկների վրա, վրան լցրեք սոուսը և շաղ տվեք քերած պարմեզանը: