Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Կարտոֆիլով աղցան

Կարտոֆիլով աղցանի տարբեր տեսակները մատուցվում են տարբեր կերպ: Գերմանիայի հարավում դրանք մատուցվում են տաք վիճակում, մնացած տարածաշրջաններում՝ սենյակային ջերմաստիճանի: Իսկ հյուսիսում դրանք ուտում են հիմնականում սառը վիճակում: Այս աղցանների հետ մատուցվող սոուսները ևս բազմազան են՝ մայոնեզ, թթվասեր, մանանեխ, քացախով սոուս, վինեգրետ և այլն:

Պատրաստման քայլեր

  • Կարտոֆիլը խաշել կեղևով 25-30 րոպե՝ քիմիոնի հետ միասին:
  • Սոխը մանր կտրտել:
  • Կարտոֆիլը մաքրել կեղևից, երկարավուն կտրտել, այնուհետև վրան լցնել սոխը:
  • Արգանակը եփել քացախի կեսի հետ և միանգամից՝ քանի դեռ տաք է, լցնել այն կարտոֆիլի վրա:
  • Ավելացնել աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի, խառնել և թողնել 30 րոպեով:
  • Կարելի է դատարկել կարտոֆիլի վրա լցված արգանակի մի մասը:
  • Բեկոնը մանր կտրտել, տապակել թավայի մեջ և ավելացնել աղցանին:
  • Մնացած քացախը հարել ձեթի հետ մինչև դառնա կրեմի պես, ավելացնել կտրտած կանաչ սոխի կեսը և ստացված խառնուրդը լցնել աղցանի վրա:
  • Մնացած կանաչ սոխը լցնել աղցանի վրա մատուցումից առաջ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Կարտոֆիլով աղցան
4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1կգ կարտոֆիլ
  • 1 գդալ քիմիոն
  • 2 միջին չափի սոխ
  • 200մլ արգանակ
  • 100մլ քացախ (կարելի է նաև խնձորի)
  • 100մլ արևածաղկի ձեթ կամ խաղողի կորիզի յուղ
  • 2 փունջ կանաչ սոխ
  • 5-6 բարակ կտոր պահքային ապխտած բեկոն
  • Աղ, պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Կարտոֆիլը խաշել կեղևով 25-30 րոպե՝ քիմիոնի հետ միասին:

  • Քայլ 2

    Սոխը մանր կտրտել:

  • Քայլ 3

    Կարտոֆիլը մաքրել կեղևից, երկարավուն կտրտել, այնուհետև վրան լցնել սոխը:

  • Քայլ 4

    Արգանակը եփել քացախի կեսի հետ և միանգամից՝ քանի դեռ տաք է, լցնել այն կարտոֆիլի վրա:

  • Քայլ 5

    Ավելացնել աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի, խառնել և թողնել 30 րոպեով:

  • Քայլ 6

    Կարելի է դատարկել կարտոֆիլի վրա լցված արգանակի մի մասը:

  • Քայլ 7

    Բեկոնը մանր կտրտել, տապակել թավայի մեջ և ավելացնել աղցանին:

  • Քայլ 8

    Մնացած քացախը հարել ձեթի հետ մինչև դառնա կրեմի պես, ավելացնել կտրտած կանաչ սոխի կեսը և ստացված խառնուրդը լցնել աղցանի վրա:

  • Քայլ 9

    Մնացած կանաչ սոխը լցնել աղցանի վրա մատուցումից առաջ: