Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Կարիբյան ապուր լոբով

Կարիբյան խոհանոցի ուտեստի՝ լոբով ապուրի պատրաստման բաղադրատոմս:

Պատրաստման քայլեր

  • Լոբու վրա սառը ջուր լցնել և թողնել 4 ժամ:

  • Համեմունքները կապել իրար մեկ փունջով:

  • Թավայի մեջ ձիթայուղի վրա տապակել ոչ մեծ կտորներով գազարը, սոխը և նեխուրը վերոնշյալ փնջից:

  • Լոբին քամել և կրկին վրան լցնել սառը ջուր այնպես, որ ծածկի լոբին 5-8սմ-ով: Եռացնել և եփել 10 րոպե միջին կրակի վրա, այնուհետև կրակը թուլացնել և եփել 2-3 ժամ մինչև լոբին փափկի:

  • Երբ լոբին դառնա փափուկ, վրան լցնել աղ: Ավելացնել տապակած բանջարեղենը և կանաչեղենը հավի կրծքամսի հետ, համեմել օրեգանոյով և քիմիոնով: Ավելացնել խերեսը, կիտրոնի հյութը և լոլիկը: Աղ լցնել ըստ ճաշակի և համեմել նոր աղացած պղպեղով:

  • Ապուրը եռացնել, կրակը թուլացնել և եփել ևս 30 րոպե: Լոբու հատիկների մի մասը ճզմել, որպեսզի ապուրն ավելի խիտ ստացվի:

  • Ավոկադոն և շալոտ սոխը կտրտել ոչ մեծ կտորների, մանրացնել համեմը և չիլի պղպեղը:

  • Մատուցում. վերոնշյալ կանաչեղենի փունջը հանել և մատուցել ապուրը՝ վրան լցնելով ավոկադոն, շալոտը, ինչպես նաև մանրացրած համեմը: Յուրաքանյուր չափաբաժնի վրա լցնել ¼ լայմի հյութ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Կարիբյան ապուր լոբով
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1/2 կգ կարմիր լոբի Բոնդյուել
  • 1 հատ գազար
  • 2 գլուխ սոխ
  • 2 ճյուղ նեխուր
  • 3 մեծ կտոր հավի կրծքամիս
  • 1 գդալ չորացրած օրեգանո
  • 1 գդալ քիմիոն
  • 1 փոքր բաժակ չոր խերես
  • 2 տարա լոլիկ՝ կտրտած
  • 1/2 կիտրոնի հյութ
  • Աղ, պղպեղ
  • Լրացուցիչ՝
  • 1 ավոկադո
  • Շալոտ սոխ
  • Թարմ համեմ
  • Թարմ պղպեղ
  • 1 կանաչ լայմ
  • Զարդարելու համար՝
  • Մաղադանոսի տերևներ
  • 1 դափնու տերև
  • 2 ճյուղ քիմիոն
  • 1 թ.գ. հազրեվարդ (ռոզմարին)
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Լոբու վրա սառը ջուր լցնել և թողնել 4 ժամ:

  • Քայլ 2

    Համեմունքները կապել իրար մեկ փունջով:

  • Քայլ 3

    Թավայի մեջ ձիթայուղի վրա տապակել ոչ մեծ կտորներով գազարը, սոխը և նեխուրը վերոնշյալ փնջից:

  • Քայլ 4

    Լոբին քամել և կրկին վրան լցնել սառը ջուր այնպես, որ ծածկի լոբին 5-8սմ-ով: Եռացնել և եփել 10 րոպե միջին կրակի վրա, այնուհետև կրակը թուլացնել և եփել 2-3 ժամ մինչև լոբին փափկի:

  • Քայլ 5

    Երբ լոբին դառնա փափուկ, վրան լցնել աղ: Ավելացնել տապակած բանջարեղենը և կանաչեղենը հավի կրծքամսի հետ, համեմել օրեգանոյով և քիմիոնով: Ավելացնել խերեսը, կիտրոնի հյութը և լոլիկը: Աղ լցնել ըստ ճաշակի և համեմել նոր աղացած պղպեղով:

  • Քայլ 6

    Ապուրը եռացնել, կրակը թուլացնել և եփել ևս 30 րոպե: Լոբու հատիկների մի մասը ճզմել, որպեսզի ապուրն ավելի խիտ ստացվի:

  • Քայլ 7

    Ավոկադոն և շալոտ սոխը կտրտել ոչ մեծ կտորների, մանրացնել համեմը և չիլի պղպեղը:

  • Քայլ 8

    Մատուցում. վերոնշյալ կանաչեղենի փունջը հանել և մատուցել ապուրը՝ վրան լցնելով ավոկադոն, շալոտը, ինչպես նաև մանրացրած համեմը: Յուրաքանյուր չափաբաժնի վրա լցնել ¼ լայմի հյութ: