Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Կարագով բլիթներ

Իսկական poffertjes-ը պատրաստում են հատուկ մեծ թավայի վրա, որի հատակին կա մի քանի փոքր խորություն: Սովորաբար մատուցվում են կեսօրին, ոչ թե նախաճաշին: Վրան լցնում են շաքարավազ կամ շաքարի փոշի:

Պատրաստման քայլեր

  • Կաթը տաքացնել
  • Խառնել աղն ու ալյուրը, մեջտեղում փոքր փոս անել:
  • Քիչ քանակությամբ տաք կաթը խառնել խմորիչի հետ, լցնել այդ խառնուրդը ալյուրի փոսիկի մեջ, այնուհետև ավելացնել մնացած կաթի 2/3-ը:
  • Խառնել մինչև դառնա հարթ և միատարր խմոր: Ավելացնել մնացած կաթը՝ շարունակելով խառնել:
  • Խմորը ծածկել խոնավ շորով և 1 ժամով դնել որևէ տաք տեղ:
  • Թավայի վրա քսել կարագ կամ մարգարին:
  • Խմորը լցնել թավայի վրա և ստացված բլիթները տապակել 2 կողմից մինչև ոսկեգույն դառնալը:
  • Մատուցել տաք վիճակում կարագի, շաքարավազի կամ թխկու օշարակի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Կարագով բլիթներ
6 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 200գ ալյուր
  • 40գ կարագ կամ մարգարին
  • 350մլ կաթ
  • 8գ խմորիչ
  • 2գ աղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Կաթը տաքացնել

  • Քայլ 2

    Խառնել աղն ու ալյուրը, մեջտեղում փոքր փոս անել:

  • Քայլ 3

    Քիչ քանակությամբ տաք կաթը խառնել խմորիչի հետ, լցնել այդ խառնուրդը ալյուրի փոսիկի մեջ, այնուհետև ավելացնել մնացած կաթի 2/3-ը:

  • Քայլ 4

    Խառնել մինչև դառնա հարթ և միատարր խմոր: Ավելացնել մնացած կաթը՝ շարունակելով խառնել:

  • Քայլ 5

    Խմորը ծածկել խոնավ շորով և 1 ժամով դնել որևէ տաք տեղ:

  • Քայլ 6

    Թավայի վրա քսել կարագ կամ մարգարին:

  • Քայլ 7

    Խմորը լցնել թավայի վրա և ստացված բլիթները տապակել 2 կողմից մինչև ոսկեգույն դառնալը:

  • Քայլ 8

    Մատուցել տաք վիճակում կարագի, շաքարավազի կամ թխկու օշարակի հետ: