Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Կալդո Վերդե

«Couve gallega» կաղամբը չունի գլուխ, այլ պարզապես տերևներ է աճեցնում ողջ տարվա ընթացքում: Այս բաղադրատոմսի մեջ այն կարելի է փոխարինել նաև սովորական կաղամբով:

Պատրաստման քայլեր

  • Կաղամբը լվանալ սառը ջրի տակ: Տերևներն առանձնացնել և մանր կտրտել:
  • Թողնել կես ժամով:
  • Երշիկը մի քանի տեղից ծակել պատառաքաղով և խաշել ուժեղ կրակի վրա: Երբ ջուրը եռա, կրակը թուլացնել և եփել ևս 15 րոպե: Երշիկը չորացնել և կտրել երկարավուն կտորների:
  • Կարտոֆիլը մաքրել և եփել աղի ջրում 15 րոպե:
  • Կարտոֆիլը հանել և լավ տրորել: Այնուհետև խյուսը նորից դնել կաթսայի մեջ:
  • Ավելացնել ձիթապտղի ձեթը և եփել:
  • Կտրտած կաղամբը լցնել կարտոֆիլով կաթսայի մեջ և խաշել ևս 5 րոպե:
  • Այնուհետև երշիկը լցնել կաթսայի մեջ և եփել 3 րոպե:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Կալդո Վերդե
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 150գ կաղամբ
  • 60գ սխտորով չոր երշիկ կամ չորիսո
  • 1,5 մեծ կարտոֆիլ (մոտ 250գ)
  • 0,75լ ջուր
  • 1 գդալ աղ
  • 1/4 բաժակ ձիթապտղի ձեթ
  • Կարմիր պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Կաղամբը լվանալ սառը ջրի տակ: Տերևներն առանձնացնել և մանր կտրտել:

  • Քայլ 2

    Թողնել կես ժամով:

  • Քայլ 3

    Երշիկը մի քանի տեղից ծակել պատառաքաղով և խաշել ուժեղ կրակի վրա: Երբ ջուրը եռա, կրակը թուլացնել և եփել ևս 15 րոպե: Երշիկը չորացնել և կտրել երկարավուն կտորների:

  • Քայլ 4

    Կարտոֆիլը մաքրել և եփել աղի ջրում 15 րոպե:

  • Քայլ 5

    Կարտոֆիլը հանել և լավ տրորել: Այնուհետև խյուսը նորից դնել կաթսայի մեջ:

  • Քայլ 6

    Ավելացնել ձիթապտղի ձեթը և եփել:

  • Քայլ 7

    Կտրտած կաղամբը լցնել կարտոֆիլով կաթսայի մեջ և խաշել ևս 5 րոպե:

  • Քայլ 8

    Այնուհետև երշիկը լցնել կաթսայի մեջ և եփել 3 րոպե: