Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ

Ֆիննական խոհանոցը երբեք չի առանձնացել բազմազանությամբ. երկար տարիներ այս երկրի բնակիչները չեն օգտագործել համեմունքներ՝ սննդին ավելացնելով միայն սամիթ և մաղադանոս: Շատ ուտեստների հիմքը ձուկն ու կարտոֆիլն են, և կալալաատիկկոն բացառություն չէ: Գոյություն ունեն այս ջեռեփուկի շատ տարատեսակներ, սակայն հիմնական բաղադրիչները միշտ նույնն են:

Պատրաստման քայլեր

  • Կարտոֆիլը մաքրել, կտրտել և դնել ձեթով լի կաթսայի մեջ:

  • Նախապատրաստել թարմ ծովատառեխը, կտրտել բարակ կտորների, շարել կարտոֆիլի վրա:

  • Այս 2 շերտի վրա լցնել կտրտած սոխ, վրան ալյուր և ձեթ լցնել: Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը:

  • Պատրաստի ուտեստի վրա լցնել կաթի հետ հարված ձուն:

  • Թխել ջեռոցում 10 րոպե:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ
4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 300գ թարմ ծովատառեխ
  • 800գ կարտոֆիլ
  • 80գ սոխ
  • 50գ ձեթ
  • 130գ կաթ
  • 2 հավկիթ
  • 1 ճ.գ. ալյուր
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Կարտոֆիլը մաքրել, կտրտել և դնել ձեթով լի կաթսայի մեջ:

  • Քայլ 2

    Նախապատրաստել թարմ ծովատառեխը, կտրտել բարակ կտորների, շարել կարտոֆիլի վրա:

  • Քայլ 3

    Այս 2 շերտի վրա լցնել կտրտած սոխ, վրան ալյուր և ձեթ լցնել: Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը:

  • Քայլ 4

    Պատրաստի ուտեստի վրա լցնել կաթի հետ հարված ձուն:

  • Քայլ 5

    Թխել ջեռոցում 10 րոպե: