This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ

Ֆիննական խոհանոցը երբեք չի առանձնացել բազմազանությամբ. երկար տարիներ այս երկրի բնակիչները չեն օգտագործել համեմունքներ՝ սննդին ավելացնելով միայն սամիթ և մաղադանոս: Շատ ուտեստների հիմքը ձուկն ու կարտոֆիլն են, և կալալաատիկկոն բացառություն չէ: Գոյություն ունեն այս ջեռեփուկի շատ տարատեսակներ, սակայն հիմնական բաղադրիչները միշտ նույնն են:

Preparation steps

  • Կարտոֆիլը մաքրել, կտրտել և դնել ձեթով լի կաթսայի մեջ:
  • Նախապատրաստել թարմ ծովատառեխը, կտրտել բարակ կտորների, շարել կարտոֆիլի վրա:
  • Այս 2 շերտի վրա լցնել կտրտած սոխ, վրան ալյուր և ձեթ լցնել: Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը:
  • Պատրաստի ուտեստի վրա լցնել կաթի հետ հարված ձուն:
  • Թխել ջեռոցում 10 րոպե:

Recipes that might interest you

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 persons over 45 min Hard
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 persons 15-30 min Easy
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 persons over 45 min Medium
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 persons over 45 min Easy
Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ
4 persons 30-45 min Easy
Ingredients
  • 300գ թարմ ծովատառեխ
  • 800գ կարտոֆիլ
  • 80գ սոխ
  • 50գ ձեթ
  • 130գ կաթ
  • 2 հավկիթ
  • 1 ճ.գ. ալյուր
Preparation steps
  • Step 1

    Կարտոֆիլը մաքրել, կտրտել և դնել ձեթով լի կաթսայի մեջ:

  • Step 2

    Նախապատրաստել թարմ ծովատառեխը, կտրտել բարակ կտորների, շարել կարտոֆիլի վրա:

  • Step 3

    Այս 2 շերտի վրա լցնել կտրտած սոխ, վրան ալյուր և ձեթ լցնել: Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը:

  • Step 4

    Պատրաստի ուտեստի վրա լցնել կաթի հետ հարված ձուն:

  • Step 5

    Թխել ջեռոցում 10 րոպե:

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description