Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Իմամ բայալդի՝ սմբուկով ուտեստ

Գոյություն ունեն բազմաթիվ լեգենդներ՝ կապված այս ուտեստի ծագման հետ: Համաձայն դրանցից մեկի՝ իսլամական հոգևորական իմամն ուշագնաց է եղել, երբ առաջին անգամ փորձել է այս ճաշատեսակը:

Պատրաստման քայլեր

  • Տաք ջրով մեծ կաթսայի մեջ եփել սմբուկը 7-8 րոպե, այնուհետև ջուրը դատարկել և սառեցնել:

  • Սոխը թեթևակի տապակել, ավելացնել մանր կտրտած սխտորը և կեղևահան արված ու քառակուսաձև կտրտած լոլիկը:

  • Շոգեխաշել 10 րոպե, վերջում ավելացնել մաղադանոսը:

  • Սմբուկը կիսել մեջտեղից և հանել մեջից միջուկի մի մասը:

  • Միջուկը կտրտել, խառնել բանջարեղենի հետ, համեմել կիտրոնի հյութով և համեմունքներով ըստ ճաշակի:

  • Սմբուկի կեսերի մեջ դնել բանջարեղենային ֆարշը, լցնել մնացած ձիթայուղը և դնել ջեռոցի մեջ:

  • Թխել 45 րոպե 180C° ջերմաստիճանի տակ:

  • Մատուցել տաք վիճակում, ցանկալի է յոգուրտի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Իմամ բայալդի՝ սմբուկով ուտեստ
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 4 միջին չափի սմբուկ
  • 4 միջին չափի սոխ
  • 4 պճեղ սխտոր
  • 6 միջին չափի հասած լոլիկ առանց կեղևի
  • 100մլ ձիթայուղ
  • 5-6 գդալ մանր կտրտած մաղադանոս
  • 3 թ.գ. շաքարավազ
  • 5 թ.գ. թարմ կիտրոնի հյութ
  • Աղ, պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Տաք ջրով մեծ կաթսայի մեջ եփել սմբուկը 7-8 րոպե, այնուհետև ջուրը դատարկել և սառեցնել:

  • Քայլ 2

    Սոխը թեթևակի տապակել, ավելացնել մանր կտրտած սխտորը և կեղևահան արված ու քառակուսաձև կտրտած լոլիկը:

  • Քայլ 3

    Շոգեխաշել 10 րոպե, վերջում ավելացնել մաղադանոսը:

  • Քայլ 4

    Սմբուկը կիսել մեջտեղից և հանել մեջից միջուկի մի մասը:

  • Քայլ 5

    Միջուկը կտրտել, խառնել բանջարեղենի հետ, համեմել կիտրոնի հյութով և համեմունքներով ըստ ճաշակի:

  • Քայլ 6

    Սմբուկի կեսերի մեջ դնել բանջարեղենային ֆարշը, լցնել մնացած ձիթայուղը և դնել ջեռոցի մեջ:

  • Քայլ 7

    Թխել 45 րոպե 180C° ջերմաստիճանի տակ:

  • Քայլ 8

    Մատուցել տաք վիճակում, ցանկալի է յոգուրտի հետ: