Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Հյուցպոտ՝ պատմական կերակուր

16րդ դարում Իսպանիան օկուպացրեց հոլանդական քաղաքներից մեկը՝ Լեյդենը, որի բնակիչները երկար ժամանակ տառապում էին սովից: Սակայն 1571 թվականի հոկտեմբերի 1ին քաղաքն ազատագրվեց, իսկ մարդկանց ապահովեցին անհրաժեշտ սննդով: Հոլանդացիները նաև պատմում են մի տղայի մասին, ով շրջափակման ժամանակ գտել էր լոբով, գազարով և այլ բանջարեղենով կճուճ: Այսօր այդ ուտեստը մատուցում են Լեյդենում հոկտեմբերի 3ին՝ ի հիշատակ քաղաքի հերոսական ազատագրման: 

Պատրաստման քայլեր

  • Եռացող ջրի մեջ լցնել տավարի միսը՝ առանց կտրտելու, ավելացնել աղ, պղպեղ, դափնու տերև և եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև կիսով չափ պատրաստ լինելը:
  • Կարտոֆիլը, գազարը և սոխը մաքրել: Կարտոֆիլը կտրտել քառակուսաձև, գազարը՝ երկարավուն կտորների, իսկ սոխը՝ օղակներով: Բանջարեղենն ավելացնել մսին և շոգեխաշել մոտ 40 րոպե:
  • Երբ միսն ու բանջարեղենը պատրաստ լինեն, միսը հանել՝ չթողնելով, որ սառչի: Բանջարեղենից և արգանակի փոքր քանակությունից խյուս սարքել՝ ըստ ցանկության ավելացնելով ևս մի քիչ աղ և պղպեղ: Մանրակրկիտ խառնել:
  • Միսը կտրտել, հալեցնել կարագը:
  • Մատուցում. ափսեի մեջ տեղադրել բանջարեղենային խյուսը, վրայից մսի կտորները, ամբողջի վրա լցնել հալված կարագը և կտրտած մաղադանոսը: Մատուցել տաք վիճակում:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Հյուցպոտ՝ պատմական կերակուր
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1կգ տավարի միս
  • 1կգ կարտոֆիլ
  • 3 գազար
  • 3 գլուխ սոխ
  • 4 ճ.գ. կարագ
  • 4 բաժակ ջուր
  • 1 թ.գ. աղ
  • Պղպեղ, դափնու տերև
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Եռացող ջրի մեջ լցնել տավարի միսը՝ առանց կտրտելու, ավելացնել աղ, պղպեղ, դափնու տերև և եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև կիսով չափ պատրաստ լինելը:

  • Քայլ 2

    Կարտոֆիլը, գազարը և սոխը մաքրել: Կարտոֆիլը կտրտել քառակուսաձև, գազարը՝ երկարավուն կտորների, իսկ սոխը՝ օղակներով: Բանջարեղենն ավելացնել մսին և շոգեխաշել մոտ 40 րոպե:

  • Քայլ 3

    Երբ միսն ու բանջարեղենը պատրաստ լինեն, միսը հանել՝ չթողնելով, որ սառչի: Բանջարեղենից և արգանակի փոքր քանակությունից խյուս սարքել՝ ըստ ցանկության ավելացնելով ևս մի քիչ աղ և պղպեղ: Մանրակրկիտ խառնել:

  • Քայլ 4

    Միսը կտրտել, հալեցնել կարագը:

  • Քայլ 5

    Մատուցում. ափսեի մեջ տեղադրել բանջարեղենային խյուսը, վրայից մսի կտորները, ամբողջի վրա լցնել հալված կարագը և կտրտած մաղադանոսը: Մատուցել տաք վիճակում: