Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Հորիատիկի՝ հունական աղցան

Այն Ձեզ կտեղափոխի Պելոպոնես թերակղզի: Այս արտակարգ ուտեստը դիետայի տեսանկյունից շատ թեթև է և ցածր կալորիականություն ունի, հարուստ է վիտամիններով և միկրոէլեմենտներով:

Պատրաստման քայլեր

  • Լոլիկը, վարունգը, բուլղարական պղպեղը և սոխը կտրտել: Լցնել խոր ամանի մեջ, համեմել, ավելացնել ձիթապտուղները և լավ խառնել:
  • Ավելացնել քառակուսաձև կտրտած ֆետա պանիրը: Այս ամենի վրա լցնել ձիթայուղ և քացախ: Զգուշորեն խառնել այնպես, որ աղցանի բաղադրիչնեչը չտրորվեն:
  • Հունական աղցանը մատուցել սառը վիճակում: Կարելի է օգտագործել որպես առանձին ուտեստ կամ որպես խավարտ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Հորիատիկի՝ հունական աղցան
2 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 3 պինդ լոլիկ
  • 180գ ֆետա պանիր
  • 1 վարունգ
  • 1 գլուխ սոխ
  • 2 կանաչ բուլղարական պղպեղ
  • 200գ ձիթապտուղ
  • 125մլ ձիթայուղ
  • 60մլ գինու քացախ
  • Աղ, պղպեղ, օրեգանո
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Լոլիկը, վարունգը, բուլղարական պղպեղը և սոխը կտրտել: Լցնել խոր ամանի մեջ, համեմել, ավելացնել ձիթապտուղները և լավ խառնել:

  • Քայլ 2

    Ավելացնել քառակուսաձև կտրտած ֆետա պանիրը: Այս ամենի վրա լցնել ձիթայուղ և քացախ: Զգուշորեն խառնել այնպես, որ աղցանի բաղադրիչնեչը չտրորվեն:

  • Քայլ 3

    Հունական աղցանը մատուցել սառը վիճակում: Կարելի է օգտագործել որպես առանձին ուտեստ կամ որպես խավարտ: