Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Հումուս՝ արաբական նախուտեստ

Կարելի է պատրաստել 3 օր առաջ, սակայն պետք է հիշել, որ մատուցելուց առաջ պետք է պահել սառնարանում: Մատուցել սենյակային ջերմաստիճանի հասած վիճակում:

Պատրաստման քայլեր

  • Սիսեռը թրջել ջրում 8 ժամով: Քամել՝ պահելով ջուրը, որի մեջ այն թրջած էր:

  • Սոխն ու սխտորը մանր կտրտել: Թեթևակի տապակել ձիթապտղի ձեթի վրա, ավելացնել քրքումը և մի քիչ այն ջրից, որի մեջ թրջվել էր սիսեռը: Այնուհետև ավելացնել սիսեռը և ամբողջի վրա լցնել սիսեռի ջուրն այնպես, որ ջրի մակարդակը սիսեռից 3սմ-ով բարձր լինի: Խառնուրդը եռացնել և եփել մինչև սիսեռը փափկի:

  • Սիսեռը քամել, իսկ արգանակը թողնել: Սիսեռը տրորել, ավելացնել մի քանի գդալ արգանակ և հարել հարիչով մինչև զանգվածը դառնա մայոնեզի պես:

  • Մատուցումը. լցնել ափսեի մեջ, ավելացնել աղ, կիտրոնի հյութ և թահին, այնուհետև լավ խառնել: Մածուկը զարդարել կտրտած մաղադանոսով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Հումուս՝ արաբական նախուտեստ
6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 60գ սիսեռ
  • 2 թ.գ. թահին
  • 1/2 սոխ
  • 1 փոքր պճեղ սխտոր
  • 1/4 թ.գ. քրքում
  • 2 գդալ կիտրոնի հյութ
  • Աղ
  • 2 գդալ ձիթապտղի ձեթ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Սիսեռը թրջել ջրում 8 ժամով: Քամել՝ պահելով ջուրը, որի մեջ այն թրջած էր:

  • Քայլ 2

    Սոխն ու սխտորը մանր կտրտել: Թեթևակի տապակել ձիթապտղի ձեթի վրա, ավելացնել քրքումը և մի քիչ այն ջրից, որի մեջ թրջվել էր սիսեռը: Այնուհետև ավելացնել սիսեռը և ամբողջի վրա լցնել սիսեռի ջուրն այնպես, որ ջրի մակարդակը սիսեռից 3սմ-ով բարձր լինի: Խառնուրդը եռացնել և եփել մինչև սիսեռը փափկի:

  • Քայլ 3

    Սիսեռը քամել, իսկ արգանակը թողնել: Սիսեռը տրորել, ավելացնել մի քանի գդալ արգանակ և հարել հարիչով մինչև զանգվածը դառնա մայոնեզի պես:

  • Քայլ 4

    Մատուցումը. լցնել ափսեի մեջ, ավելացնել աղ, կիտրոնի հյութ և թահին, այնուհետև լավ խառնել: Մածուկը զարդարել կտրտած մաղադանոսով: