Պատրաստման քայլեր
-
Բլիթներ. ձուն կաթի, ջրի, ալյուրի և աղի հետ հարել այնպես, որ դառնա թթվասերի խտության խմոր: Տաքացրած թավայի վրա մեծ գդալով լցնել խմորը, տարածել ողջ մակերեսով: Մեկ րոպե անց տապակված բլիթը զգուշությամբ շրջել: Պատրաստի բլիթները տեղադրել ափսեի մեջ իրար վրա՝ այդպես դրանք ավելի երկար կպահպանեն խոնավությունն ու ջերմությունը:
-
Միջուկ. տաքացնել սերուցքը, ավելացնել բոլոր բաղադրիչները և լավ խառնել: Ցանկալի է բլիթները պատրաստելուց մեկ օր առաջ չամիչը և նարնջի կեղևը թրջել ռոմի մեջ՝ դա բացառիկ բույր կհաղորդի բլիթներին:
-
Շոկոլադե սոուս. թթվասերը տաքացնել մարմանդ կրակի վրա՝ ավելացնելով շոկոլադի կտորները և վանիլային շաքարը մինչև լրիվ լուծվելը և միատարր զանգվածի վերածվելը, վերջում ավելացնել 2-3 գդալ ռոմ և լավ խառնել:
-
Մատուցում. յուրաքանչյուր շերտի վրա քսել միջուկ, փաթաթել խողովակաձև կամ եռանկյունաձև: Կարելի է զարդարել հարած սերուցքով, անանուխի կամ ռեհանի տերևներով: