Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Գուլաբ ջամուն՝ շաքարի օշարակի մեջ տապակած գնդիկներ

Այս աղանդերը հիանալի հյուրասիրություն կլինի Ձեր հյուրերի համար:

Պատրաստման քայլեր

  • Ալյուրը խառնել կաթի փոշու հետ: Սովորական կաթը տաքացնել, ավելացնել կարագը: Տաքացրած կաթը լցնել ալյուրի մեջ և խմոր հունցել:
  • Խմորից պատրաստել 25 փոքր գնդիկ և դնել ձեթ քցած ափսեի մեջ:
  • Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, փորձնական դնել 1 գնդիկ, որը պետք է սուզվի ձեթի մեջ և որոշ ժամանակ անց դուրս լողա: Երբ գնդիկը դառնա շագանակագույն, այն պետք է հանել կաթսայից:
  • Օշարակ՝ հիլի աղացած սերմերը դնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ և ջուր: Եռալուց հետո թողնել կրակի վրա ևս 5 րոպե: Կրակից վերցնել և ավելացնել վարդի ջուրը:
  • Գուլաբ ջամուն գնդիկները դնել օշարակի մեջ և թողնել մի քանի ժամ:
  • Գուլաբ ջամունը մատուցում են տաք վիճակում՝ օշարակի մեջ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Գուլաբ ջամուն՝ շաքարի օշարակի մեջ տապակած գնդիկներ
4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Խմոր՝
  • 2 բաժակ կաթի փոշի
  • 1 ճ.գ. ալյուր
  • 1/2 բաժակ կաթ
  • 1 թ.գ. կարագ
  • Արևածաղկի ձեթ
  • Օշարակ՝
  • 2 բաժակ ջուր
  • 2 բաժակ շաքարավազ
  • 1 թ.գ. վարդի ջուր
  • Հիլի սերմեր
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Ալյուրը խառնել կաթի փոշու հետ: Սովորական կաթը տաքացնել, ավելացնել կարագը: Տաքացրած կաթը լցնել ալյուրի մեջ և խմոր հունցել:

  • Քայլ 2

    Խմորից պատրաստել 25 փոքր գնդիկ և դնել ձեթ քցած ափսեի մեջ:

  • Քայլ 3

    Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, փորձնական դնել 1 գնդիկ, որը պետք է սուզվի ձեթի մեջ և որոշ ժամանակ անց դուրս լողա: Երբ գնդիկը դառնա շագանակագույն, այն պետք է հանել կաթսայից:

  • Քայլ 4

    Օշարակ՝ հիլի աղացած սերմերը դնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ և ջուր: Եռալուց հետո թողնել կրակի վրա ևս 5 րոպե: Կրակից վերցնել և ավելացնել վարդի ջուրը:

  • Քայլ 5

    Գուլաբ ջամուն գնդիկները դնել օշարակի մեջ և թողնել մի քանի ժամ:

  • Քայլ 6

    Գուլաբ ջամունը մատուցում են տաք վիճակում՝ օշարակի մեջ: