Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Գորտի տոտիկներ՝ շոգեխաշած սպիտակ գինու սոուսում

Բաղադրատոմս ֆրանսիական խոհանոցի ամենահայտնի դելիկատեսներից մեկի համար:

Պատրաստման քայլեր

  • Գորտի տոտիկները դրեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք գարեջուր և այդպես թողեք 2 ժամ:

  • Մարինացված տոտիկները թաթախեք ալյուրի մեջ: Կարագը հալեցրեք, ավելացրեք մանրացրած սոխ-շալոտը, սխտորը և գորտի տոտիկները: Տապակեք 10 րոպե՝ հետևելով, որ տոտիկները չվառվեն: Համեմեք, լցրեք սպիտակ գինի և տապակեք ևս 10 րոպե:

  • Ձվի դեղնուցը հարեք և խառնեք թթվասերի հետ: Լցրեք խառնուրդը գորտի տոտիկներով կաթսայի մեջ: Ավելացրեք կիտրոնի հյութն ու մաղդանոսը:

  • Մատուցումը՝ գորտի տոտիկները մատուցում են՝ դրանց վրա լցնելով այն սոուսը, որում դրանք տապակվել էին:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Գորտի տոտիկներ՝ շոգեխաշած սպիտակ գինու սոուսում
3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 30 հատ գորտի տոտիկ
  • 30մլ բաց գարեջուր
  • 300մլ սպիտակ չոր գինի
  • 1 կիտրոն
  • 20մլ թթվասեր
  • 100գ ցորենի ալյուր
  • Հում ձվի դեղնուց
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 100գ կարագ
  • 2 սոխ-շալոտ
  • Մաղդանոս
  • Աղ, պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Գորտի տոտիկները դրեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք գարեջուր և այդպես թողեք 2 ժամ:

  • Քայլ 2

    Մարինացված տոտիկները թաթախեք ալյուրի մեջ: Կարագը հալեցրեք, ավելացրեք մանրացրած սոխ-շալոտը, սխտորը և գորտի տոտիկները: Տապակեք 10 րոպե՝ հետևելով, որ տոտիկները չվառվեն: Համեմեք, լցրեք սպիտակ գինի և տապակեք ևս 10 րոպե:

  • Քայլ 3

    Ձվի դեղնուցը հարեք և խառնեք թթվասերի հետ: Լցրեք խառնուրդը գորտի տոտիկներով կաթսայի մեջ: Ավելացրեք կիտրոնի հյութն ու մաղդանոսը:

  • Քայլ 4

    Մատուցումը՝ գորտի տոտիկները մատուցում են՝ դրանց վրա լցնելով այն սոուսը, որում դրանք տապակվել էին: