Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Գասպաչո՝ բանջարեղենային ապուր

Գոյություն ունեն այս հանրահայտ իսպանական ապուրի բազմաթիվ տարատեսակներ, սակայն դրա պատրաստման ավանդական բաղադրատոմսը Անդալուզիայից է: Համաձայն ավանդույթի՝ գասպաչոն մատուցվում է փայտե ափսեներով, և այն ուտում են փայտե գդալներով: Գասպաչոն անփոխարինելի է շոգ եղանակին:

Պատրաստման քայլեր

  • Բանջարեղենը լվանալ, եռացրած ջրով ցայված լոլիկները մաքրել կեղևից, կտրտել քառակուսիներով, սերմերը հեռացնել: Վարունգը մաքրել, սերմերը հեռացնել և կտրտել մոտ 1սմ չափով քառակուսիներով:
  • Մաքրած սոխը մանր կտրտել: Սխտորն անցկացնել քերիչով: Պղպեղը մաքրել սերմերից և մանր կտրտել:
  • Բանջարեղենը խառնել քացախի, ձիթայուղի, հացի և սառը ջրի հետ: Կաթսայի կափարիչը փակել և դնել սառնարանը 2 ժամով:
  • Մատուցելուց առաջ գասպաչոն հարել բլենդերով: Ավելացնել աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի: Ապուրի մեջ մի քանի կտոր սառույց դնել:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Գասպաչո՝ բանջարեղենային ապուր
6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1.25կգ լոլիկ
  • 1 վարունգ
  • 1 գլուխ սոխ
  • 1 կանաչ քաղցր պղպեղ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 200գ հացի միջուկ
  • 4 գդալ ձիթայուղ
  • 2 գդալ գինու քացախ
  • 1լ սառը եռացրած ջուր
  • Սառույցի կտորներ
  • Աղ, պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Բանջարեղենը լվանալ, եռացրած ջրով ցայված լոլիկները մաքրել կեղևից, կտրտել քառակուսիներով, սերմերը հեռացնել: Վարունգը մաքրել, սերմերը հեռացնել և կտրտել մոտ 1սմ չափով քառակուսիներով:

  • Քայլ 2

    Մաքրած սոխը մանր կտրտել: Սխտորն անցկացնել քերիչով: Պղպեղը մաքրել սերմերից և մանր կտրտել:

  • Քայլ 3

    Բանջարեղենը խառնել քացախի, ձիթայուղի, հացի և սառը ջրի հետ: Կաթսայի կափարիչը փակել և դնել սառնարանը 2 ժամով:

  • Քայլ 4

    Մատուցելուց առաջ գասպաչոն հարել բլենդերով: Ավելացնել աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի: Ապուրի մեջ մի քանի կտոր սառույց դնել: