Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Գարնանային կրոկետներ

Հիմնականում այս ուտեստը պատրաստում են գարնան տոնին՝ Չինաստանի հյուսիսային և արևելյան տարածաշրջաններում: Ահա թե ինչու է այն կոչվում գարնանային: Այս ուտեստը տարածված է նաև Հոնկոնգում, Թայվանում, Վիետնամում, Ֆիլիպիններում, Ինդոնեզիայում և Կամբոջայում:

Պատրաստման քայլեր

  • Տախտակին շարել ուտելի բրնձե թուղթը:

  • Սունկը եփել շուրջ 30 րոպե, ջուրը դատարկել, որից հետո սնկի գլխիկներ կտրտել բարակ կտորների:

  • Խորը կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, լցնել կոճապղպեղը, իսկ մի քանի րոպե անց՝ միսը: Տեղափոխել ստացված խառնուրդն այլ ափսեի մեջ:

  • Հին ձեթը դատարկել, տաքացնել 2 գդալ նոր ձեթ: Ավելացնել սոյայի սոուսը և մեկուկես րոպե տապակել սունկը, սոխը, հազարը և բամբուկի ծիլերը:

  • Ավելացնել միսը, վրան շաքարավազ և աղ լցնել, տապակել ևս մեկ րոպե:

  • Միսը հանել կաթսայից: Բրնձե թուղթը թրջել, վրան շարել միսը և զգուշորեն փաթաթել:

  • Տապակել ուժեղ կրակի վրա մինչև ոսկեգույն դառնալը:

  • Մատուցել կծու-քաղցր սոուսի կամ չիլի պղպեղի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Գարնանային կրոկետներ
20 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 300գ խոզի կամ հավի փափկամիս
  • 200գ կտրտած հազար (չինական կաղամբ)
  • 7 մանր կտրտած մուն սնկեր
  • 125գ մանր կտրտած բամբուկի ծիլեր
  • 1 գդալ կտրտած կոճապղպեղի արմատ
  • 1 բաժակ մանր կտրտած սոխ
  • 1 բաժակ մունգ լոբու ծիլեր
  • 2 գդալ սոյայի սոուս
  • 1 գդալ շաքարավազ
  • Աղ, պղպեղ
  • Կծու պղպեղ
  • Արևածաղկի ձեթ
  • 20 կտոր հաստ բրնձե թուղթ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Տախտակին շարել ուտելի բրնձե թուղթը:

  • Քայլ 2

    Սունկը եփել շուրջ 30 րոպե, ջուրը դատարկել, որից հետո սնկի գլխիկներ կտրտել բարակ կտորների:

  • Քայլ 3

    Խորը կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, լցնել կոճապղպեղը, իսկ մի քանի րոպե անց՝ միսը: Տեղափոխել ստացված խառնուրդն այլ ափսեի մեջ:

  • Քայլ 4

    Հին ձեթը դատարկել, տաքացնել 2 գդալ նոր ձեթ: Ավելացնել սոյայի սոուսը և մեկուկես րոպե տապակել սունկը, սոխը, հազարը և բամբուկի ծիլերը:

  • Քայլ 5

    Ավելացնել միսը, վրան շաքարավազ և աղ լցնել, տապակել ևս մեկ րոպե:

  • Քայլ 6

    Միսը հանել կաթսայից: Բրնձե թուղթը թրջել, վրան շարել միսը և զգուշորեն փաթաթել:

  • Քայլ 7

    Տապակել ուժեղ կրակի վրա մինչև ոսկեգույն դառնալը:

  • Քայլ 8

    Մատուցել կծու-քաղցր սոուսի կամ չիլի պղպեղի հետ: