Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Այս ձվածեղը շատ հայտնի է դարձել Միացյալ Նահանգներում: Անվանումը գալիս է լոտոս ծաղկից և նշանակում է “սպիտակ լոտոսի թերթիկներ”:

Պատրաստման քայլեր

  • Կտրատեք հավը, սունկը և նեխուրը փոքր կտորների: Ավելացրեք մունգ լոբու ծիլերն ու լավ խառնեք բոլոր բաղադրամասերը: Կտրատեք սոխը, տաքացրեք ձեթը թավայում, տապակեք սոխը, այնուհետև ավելացրեք մնացած բաղադրամասերը:

  • Տապակեք` անընդհատ խառնելով, ավելացրեք աղ և պղպեղ: Վերցրեք կրակի վրայից, դատարկեք կաթսայի մեջ և թողեք սառչի:

  • Հարեք հավկիթները, ավելացրեք այն տապակած մսին և բանջարեղենին, այնուհետև խառնեք բոլոր բաղադրամասերը: Նորից տաքացրեք ձեթը թավայում, լցրեք ձվով զանգվածը, տապակեք վերջինս զգուշորեն շարժելով այն թավայի մեկ ծայրից մյուսը: Երբ ձվածեղը պատրաստ է, շրջեք այն և տապակեք այնքան, մինչև ծայրերը դառնան շագանակագույն:

  • Սոուս. եփեք արգանակը կաթսայի մեջ, ավելացրեք սոյայի սոուս, գինի և պղպեղ և անջատեք կրակը: Խառնեք ալյուրը ջրի հետ, աստիճանաբար ավելացրեք արգանակին` խառնելով այն մինչև պնդանա: Ավելացրեք ձեթ և նորից խառնեք:

  • Նորից տաքացրեք սոուսը և խառնեք; Այնուհետև լցրեք այն ձվածեղի վրա:

  • Մատուցում. Մատուցեք քանի դեռ տաք է:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Եգիպտացորենով թխվածք

Եգիպտացորենով թխվածք

Եգիպտացորենով թխվածք եգիպտական բաղադրատոմս: Հիանալի համադրվում է արքայախնձորի կտորների հետ:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Ձվածեղ.
  • 6 ձու (սպիտակուց)
  • 200գ եփած հավի դոշ
  • 200գ մունգ լոբու ծիլեր
  • 100գ սունկ
  • 100գ նեխուր
  • 1 սոխ
  • 1 գարնանային սոխ
  • Աղ, պղպեղ
  • Ձեթ
  • Սոուս.
  • 1/2 բաժակ հավի արգանակ
  • 2 ճաշի գդալ սոյայի սոուս
  • 1 ճաշի գդալ բրնձե գինի
  • 1 ճաշի գդալ եգիպտացորենի օսլա
  • 3 ճաշի գդալ ջուր
  • 1 ճաշի գդալ ձեթ
  • Սպիտակ պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Կտրատեք հավը, սունկը և նեխուրը փոքր կտորների: Ավելացրեք մունգ լոբու ծիլերն ու լավ խառնեք բոլոր բաղադրամասերը: Կտրատեք սոխը, տաքացրեք ձեթը թավայում, տապակեք սոխը, այնուհետև ավելացրեք մնացած բաղադրամասերը:

  • Քայլ 2

    Տապակեք` անընդհատ խառնելով, ավելացրեք աղ և պղպեղ: Վերցրեք կրակի վրայից, դատարկեք կաթսայի մեջ և թողեք սառչի:

  • Քայլ 3

    Հարեք հավկիթները, ավելացրեք այն տապակած մսին և բանջարեղենին, այնուհետև խառնեք բոլոր բաղադրամասերը: Նորից տաքացրեք ձեթը թավայում, լցրեք ձվով զանգվածը, տապակեք վերջինս զգուշորեն շարժելով այն թավայի մեկ ծայրից մյուսը: Երբ ձվածեղը պատրաստ է, շրջեք այն և տապակեք այնքան, մինչև ծայրերը դառնան շագանակագույն:

  • Քայլ 4

    Սոուս. եփեք արգանակը կաթսայի մեջ, ավելացրեք սոյայի սոուս, գինի և պղպեղ և անջատեք կրակը: Խառնեք ալյուրը ջրի հետ, աստիճանաբար ավելացրեք արգանակին` խառնելով այն մինչև պնդանա: Ավելացրեք ձեթ և նորից խառնեք:

  • Քայլ 5

    Նորից տաքացրեք սոուսը և խառնեք; Այնուհետև լցրեք այն ձվածեղի վրա:

  • Քայլ 6

    Մատուցում. Մատուցեք քանի դեռ տաք է: