Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ֆատտա՝ մսային ապուր

Ֆատտա մսով ապուրը պատրաստում են Եգիպտոսի քրիստոնեաները որպես Մեծ Պահքից հետո Սուրբ Զատիկի առաջին ուտեստ:

Պատրաստման քայլեր

  • Միսը եփել, ավելացնել կտրտած սոխը և համեմունքները:
  • Երբ միսը փափկի, արգանակը լցնել առանձին կաթսայի մեջ:
  • Թավայում տաքացնել 2 գդալ ձեթ, տապակել միսը:
  • Առանձին տապակել սխտորը:
  • Արգանակի մեջ ավելացնել միսը, քացախը և սխտորը, համեմել և եփել մինչև պատրաստ լինելը:
  • Վերջում ավելացնել բրինձը:
  • Մատուցել բոված հացի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ֆատտա՝ մսային ապուր
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 500գ տավարի կամ հորթի միս
  • Սոխ
  • 3 գդալ ձեթ
  • 5 պճեղ սխտոր
  • 1 թ.գ. քացախ
  • 1-2 հատիկ հիլ
  • Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • 2 բաժակ եփած բրինձ
  • Բոված հաց
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Միսը եփել, ավելացնել կտրտած սոխը և համեմունքները:

  • Քայլ 2

    Երբ միսը փափկի, արգանակը լցնել առանձին կաթսայի մեջ:

  • Քայլ 3

    Թավայում տաքացնել 2 գդալ ձեթ, տապակել միսը:

  • Քայլ 4

    Առանձին տապակել սխտորը:

  • Քայլ 5

    Արգանակի մեջ ավելացնել միսը, քացախը և սխտորը, համեմել և եփել մինչև պատրաստ լինելը:

  • Քայլ 6

    Վերջում ավելացնել բրինձը:

  • Քայլ 7

    Մատուցել բոված հացի հետ: