Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ֆալաֆել՝ բուսակերների կոտլետներ

Խորհուրդ է տրվում ուտել հումուսի, հազարի և պիտա հացի հետ: Քյաբաբից հետո ֆալաֆելն արաբական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստն է Եվրոպայում:

Պատրաստման քայլեր

  • Լվացած սիսեռը թրջել և թողնել գիշերը ջրի մեջ: Ջրի միջից հեռացնել հատիկներից պոկված կեղևը: Քամել, չորացնել և ճզմել սիսեռն այնպես, որ դառնա չոր խյուս:

  • Կտրտած գինձն ու մաղադանոսը խառնել սիսեռի հետ: Սխտորն ու սոխը կտրտել, խառնել քիմիոնի, սոդայի, աղի, պղպեղի հետ և ավելացնել մնացած զանգվածին: Ամենը լավ խառնել և դնել սառնարանը 2 ժամով:

  • Ձեռքերը թեթևակի թրջել, ստացված խառնուրդից գնդիկներ պատրաստել և տափակացնել:

  • Կաթսայի մեջ լցնել մեծ քանակությամբ արևածաղկի ձեթ (մոտ 3սմ): Ֆալաֆելը տապակել տաք ձեթի վրա մինչև դառնա մուգ դարչնագույն:

  • Մատուցման եղանակը՝ չորացնել և մատուցել ափսեի մեջ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ֆալաֆել՝ բուսակերների կոտլետներ
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 250գ սիսեռ
  • 5 գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 1 գդալ մանր կտրտած գինձ
  • 1 գդալ մանր կտրտած մաղադանոս
  • 1/2 թ.գ. քիմիոն
  • 1/4 թ.գ. սոդա
  • Աղ, պղպեղ
  • Արևածաղկի ձեթ՝ տապակելու համար
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Լվացած սիսեռը թրջել և թողնել գիշերը ջրի մեջ: Ջրի միջից հեռացնել հատիկներից պոկված կեղևը: Քամել, չորացնել և ճզմել սիսեռն այնպես, որ դառնա չոր խյուս:

  • Քայլ 2

    Կտրտած գինձն ու մաղադանոսը խառնել սիսեռի հետ: Սխտորն ու սոխը կտրտել, խառնել քիմիոնի, սոդայի, աղի, պղպեղի հետ և ավելացնել մնացած զանգվածին: Ամենը լավ խառնել և դնել սառնարանը 2 ժամով:

  • Քայլ 3

    Ձեռքերը թեթևակի թրջել, ստացված խառնուրդից գնդիկներ պատրաստել և տափակացնել:

  • Քայլ 4

    Կաթսայի մեջ լցնել մեծ քանակությամբ արևածաղկի ձեթ (մոտ 3սմ): Ֆալաֆելը տապակել տաք ձեթի վրա մինչև դառնա մուգ դարչնագույն:

  • Քայլ 5

    Մատուցման եղանակը՝ չորացնել և մատուցել ափսեի մեջ: